Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W naszym magicznym domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Tyle się u nas dzieje, że ciężko mi znaleźć czas na aktualizację :) chciałam się tylko pochwalić, że w sobotę 02.08.2014r. PRZEPROWADZAMY SIĘ do naszego nowego domku :wave::wave::wave: Oczywiście trochę rzeczy jeszcze brakuje, ale to jest już mało istotne, po przeprowadzce powoli będziemy uzupełniać braki ;)

Jak tylko znajdę chwilkę postaram się coś wkleić :bye:

• 4 weeks później...

Dzięki za gratulacje :) Oczywiście mieszka się super :yes: domek jest bardzo funkcjonalny i mega wygodny a to, że jest parterowy i nie muszę już biegać ciągle po schodach jak w dotychczasowym domu, to już jest w ogóle dopełnieniem wszystkiego :)

Jest kilka rzeczy, które trochę mnie irytują :sick: i już teraz mogę powiedzieć, że nie były najlepszą decyzją, ale na szczęście ich wymiana nie jest problemem więc kiedyś je wymienimy :yes:

Fotki wrzucę wkrótce a na razie przygotowuję się do wyjazdu na porodówkę, w sobotę minął już termin więc czekam(y) niecierpliwie ;)

:bye:

• 3 months później...
Moja systematyczność jest porażająca :oops: :oops::oops: niestety wynika ona bardziej z braku czasu aniżeli lenistwa :) Czasami to nawet dwoję się i troję żeby wykroić sobie choć godzinkę wolnego czasu na forumowe sprawy, ale nie mogę. Strasznie zabiegane te dni, zwłaszcza teraz, w okresie przedświątecznym :yes:

Dzięki dziewczyny za kciuki i komentarze :hug: U mnie wszystko w porządku. 29 sierpnia urodziłam śliczną córeczkę i teraz jestem podwójnie szczęśliwą mamą :) Zazwyczaj przemęczoną ;) ale niezmiernie szczęśliwą. No tak, mój stan euforii już znacie, teraz przejdźmy do meritum.

Mieszkamy już 4 i pół miesiąca. Jest super, mieszka się cudownie :yes::yes::yes: ale pamiętam, te pierwsze dni, zaraz po wprowadzeniu - były takie nieswoje. Wszystko było nowe, obce, nieznane, zero przyzwyczajeń, nawyków. Nie raz się uśmiałam jak mąż przekopywałam całą kuchnię żeby znaleźć chociażby sól. Takie sytuacje powtarzały się jeszcze wielokrotnie, czasami to nawet było bardzo zabawnie a czasami nie :rotfl:

To podwójne gratulacje. Powodzenia.

A jeśli znajdziesz wolną chwilę to napisz o irytujących aspektach. Kto wie może dzięki temu uniknę błędów.

nita powiem Ci tak: te rzeczy to drobnostki :yes: ale w użytkowaniu codziennym potrafią nieźle zirytować. Tak na szybko przychodzi mi do głowy pierwsza rzecz: bateria w dużej łazience przy umywalce i bidecie a uściślając otwieranie wody- boczne, z prawej strony. Woda się strasznie chlapie na blat i dla mnie jest to bardzo niewygodne, umywalka też mało praktyczna bo trochę krzywa :) Po drugie: parapety z aglomarmuru- dla mnie porażka. Strasznie się rysują i zostają dziwne zacieki chociaż bardzo rzadko tam coś stawiam. Po trzecie: zwykłe szafki w kuchni zamiast szuflad. Mam pół na pół i po świętach będę przerabiać wszystkie szafki na szuflady wewnętrzne. A to wszystko przez mojego wykonawcę kuchni, zbajerował mnie, że tyle szuflad to głupota. Posłuchałam go i teraz wiem, że niesłusznie. Po czwarte: ręczna roleta w sypialni i małej łazience. Reszta jest sterowana pilotem, nawet nie ma co porównywać. Też będą do wymiany. Po piąte: okap, piekarnik i drzwi wejściowe mają wstawki stalowe (inox) – jakie to jest cholerstwo :eek: brudzi się bardzo łatwo, gorzej z czyszczeniem, bardzo trudno to umyć. Już wiem, że w przyszłości nigdy więcej inoxu!!! Po szóste: białe krzesła i narożnik (częściowo biały) nie mówię, że to jakaś tragedia ale owszem, brudzą się i dość często muszę je myć. Na białym każdą kropkę zaraz widać. Jedyny plus to to, że zabrudzenia dość łatwo się zmywa. Tyle przychodzi mi do głowy :) jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę :yes:

• 2 weeks później...

Pierwsze święta w nowym domu za nami. Było cudownie :) tak, jakby czas toczył się obok, z daleka od szarej, zwykłej codzienności. Świąteczny klimat sprawił, że odpoczęłam, naładowałam akumulatory i z nowymi planami, postanowieniami ruszam w nowy rok. Czas pokaże czy uda się je zrealizować :)

Miniony rok był dla mnie bardzo łaskawy. Przyniósł mi wiele radości i niespodzianek. Zdecydowanie zaliczam go do udanych :yes::yes::yes:

W rozpoczynającym się Nowym Roku życzę wszystkim dużo zdrowia, szczęścia, cierpliwości i wytrwałości, realizacji wszystkich planów i marzeń. Wielu sukcesów w życiu osobistym i zawodowym. A ja ponawiam próbę kontynuowania mojego przedświątecznego postu :)

Kilka słów już napisałam teraz przyszedł czas na małą fotorelację z naszego domu.

Do ostatecznego kształtu jeszcze wiele brakuje. Nie ma takiego pomieszczenia, które można by uznać za skończone. Ale teraz, przy małym dziecku nie mam czasu ani ochoty na jakieś wnętrzarskie szaleństwa, dlatego powoli...... na wszystko przyjdzie czas i pora :)

Zacznę od początku :)

Wiatrołap i garderoba (brakuje tu jeszcze tapety na ścianie, lampy, ławeczki i lustra. Wieszak na ubrania tymczasowy)

http://images67.fotosik.pl/490/54939bdd822870d1med.jpg

http://images68.fotosik.pl/488/adda027d5fe13361med.jpg

http://images66.fotosik.pl/488/229e5e4b96d45488med.jpg