kori 22.05.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Witam, Mam pytanko, jaki jest średni koszt ocieplenia, klej+ styro+siatka+klej+tynk.??Interesuje mnie koszt z materiałem za metr kwadratowy.??Czy stawka 120zł na gotowo do zapłacenia jest dobrą ofertą, czy drogo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosta 23.05.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 hej.120zł to już całkiem sporo.ja jakąś chwilkę temu wszedłem na allegro i wpisałem jakieś słówko odnośnie ociepleń - wyskoczyły mi oferty. Za ok. 100zł (tylko nie pamiętam jaki i ile styropianu) było na tynku Sto.Sam się przymierzam do ocieplenia - znalazłem firmę w swoim regionie, która ma dobrą opinie i roboty w cholerę (termin mam praktycznie na koniec roku - z uwzględnieniem, że tynk może być w przyszłym na wiosnę - kwestia przymrozków).Przyjechali, pomierzyli - metrów sporo wyszło... ich robocizna to 27zł/m2. Robią tylko ocieplenia + podbitki, niczym innym się nie zajmują. Poszedłem do sklepu budowlanego, poprosiłem o wycenę na ok 350m2 na styropianie grafitowym 15cm - wyszło mi jakieś 82,50zł/m2 (już z ich robocizną).Cena końcowa ma wiele czynników... spytaj się ile biorą za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 23.05.2013 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 no właśnie mi zaproponowano 120zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosta 23.05.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 poproś o rozbicie tej kwoty na bardziej szczegółowe info - będziesz widział co i jak, zobaczysz jakich materiałów używają itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 24.05.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 za ok. 100 zł na tynku STO? hm.........ciekawe... Jaki styro? Jaki tynk? Jakie kołki? listwy? mozaika? montaż parapetów? itp. itd. Cena na allegro a rzeczywistość to z reguły trochę inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.05.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Jestem właśnie po elewacji, wszystko termoorganiki: grafit 20 cm, siatka, klej, grunt i tynk silikatowy, zapłaciłam 35.000 za 350 m2 elewacji (tynku wyszło 370 m2), czyli 100 zł za m2. Acha bez montażu parapetów zewnętrznych i bez cokołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 26.05.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Jakie masz wymiary domu ze aż tak dużo elewacji wyszło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.05.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Mam piętrowy dom z trójstronną attyką, wysokość 8 m. Oszczędziłam na dachu, bo płaski, dołożyłam na elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_be 30.09.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Poleciłabyś ekipę, która robiła ocieplenia? Materiały ok? Płyty proste? Dobrze się kładły? Ja to już do przyszłego poczekam, kiedy i okna będą, ale wiedzę już trzeba zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.10.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Poleciłabyś ekipę, która robiła ocieplenia? Materiały ok? Płyty proste? Dobrze się kładły? Ja to już do przyszłego poczekam, kiedy i okna będą, ale wiedzę już trzeba zbierać. Wiedzę i kasę trzeba zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts