Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt ociepla domu

Recommended Posts

Witam w cenie 130zł wykonujemy elewacje z materiałów : styropian AUSTROTERM grafitowy 0.31 lambda, siatka AKE, klej do styropianu oraz siatki BAUMIT, grunt oraz tynk silikonowy BAUMIT. dodatkowo listwa startowa, profile przyokienne dylatacyjne oraz parapet stalowy wszystko już w cenie. Istnieje możliwość wykonać elewację za 75 zł gdzie moja robocizna wynosi ok 35zł czyli proszę sobie wyobrazić jakie materiały mogą być użyte do elewacji. Jednak nigdy nie wykonuję elewacji z materiałem poniżej 100zł dla własnego bezpieczeństwa kamer termowizyjnych, zadowolenia klienta, oraz nie przyjeżdżania na gwarancyjne poprawki. Wymagam minimum materiały dobrej jakości i wtedy pracuję nie psują klientowi nerwów a sobie dobrej opinii.

• 7 months później...
Witam w cenie 130zł wykonujemy elewacje z materiałów : styropian AUSTROTERM grafitowy 0.31 lambda, siatka AKE, klej do styropianu oraz siatki BAUMIT, grunt oraz tynk silikonowy BAUMIT. dodatkowo listwa startowa, profile przyokienne dylatacyjne oraz parapet stalowy wszystko już w cenie. Istnieje możliwość wykonać elewację za 75 zł gdzie moja robocizna wynosi ok 35zł czyli proszę sobie wyobrazić jakie materiały mogą być użyte do elewacji. Jednak nigdy nie wykonuję elewacji z materiałem poniżej 100zł dla własnego bezpieczeństwa kamer termowizyjnych, zadowolenia klienta, oraz nie przyjeżdżania na gwarancyjne poprawki. Wymagam minimum materiały dobrej jakości i wtedy pracuję nie psują klientowi nerwów a sobie dobrej opinii.

Jak mogę się z Panem skontaktować?

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Za 18zl teraz mi zrobili przyklejania styropianu, klej, siatka, klej, jeszcze raz klej na wyrównanie i szlifowanie i na to grunt. Struktura czy jak to zwał dodatkowo 5 zł. Tylko ja się z nimi umawialem w tamtym roku, teraz cena poszła w górę o dwa zł. Od razu powiem ze bardzo ładnie i czysto robią, sprzątają po sobie. Na moim osiedlu zrobili 2 domy ma gotowo i jest bardzo ładnie, nie ma jakiś różnych odcieni czy coś w tym stylu. Oczywiście faktury żadnej nie mam.

Za 18zl teraz mi zrobili przyklejania styropianu, klej, siatka, klej, jeszcze raz klej na wyrównanie i szlifowanie i na to grunt. Struktura czy jak to zwał dodatkowo 5 zł. Tylko ja się z nimi umawialem w tamtym roku, teraz cena poszła w górę o dwa zł. Od razu powiem ze bardzo ładnie i czysto robią, sprzątają po sobie. Na moim osiedlu zrobili 2 domy ma gotowo i jest bardzo ładnie, nie ma jakiś różnych odcieni czy coś w tym stylu. Oczywiście faktury żadnej nie mam.

Gdzie tak tanio ? U mnie te trzy etapy to 3 x 15zł /m2

Struktura za 5 zł ? Koniec świata..

Gość grend
Gdzie tak tanio ? U mnie te trzy etapy to 3 x 15zł /m2

Struktura za 5 zł ? Koniec świata..

Może wreszcie zauważysz ze mieszkasz wśród bogatych długoletnich emerytów, wśród górnictwa i spółeczek pasożytów kooperujących w górnictwie, do tego wśród przemysłu. Może wreszcie zrozumiesz że Polska tak nie wygląda. Bo wszędzie wygłaszasz setki opinie jakbyś reprezentował cała Polske :stirthepot:

W Poznaniu to cena 36-40 pln

zanim coś napiszesz, to skup się na tym, co przeczytałeś...

Może przytoczysz te "setki opinii" ?

Wyrażnie napisałem "u mnie", a nie "w kraju".

Swoją drogą, to pewnie za 40zł też bym ekipę znalazł.

A, jakbyś nie wiedział, to w moim 140tyś mieście zdecydowana większość mieszkańców nic wspólnego z górnictwem nie ma...

Gość grend

... tak jak Pruszków nie ma nic wspólnego z Warszawą.

Wiesz jak to jest - jest zwykły emeryt, którego utrzymuje 6 zwykłych roboli. Jest świeta krowa - górnik który utrzymuje 3 emerytów górniczych - z tego tytułu na Ślask trafia 800 mln gdzie składek zapłaconych jest 300mln - czyli co miesiąc Polska pompuje w Śląsk 0,5 mld, które sa wydawane na Śląsku

Nie możesz zrozumieć że w Polsce ceny robocizny sa mniejsze niż na Śląsku, nie rozumiesz jak deweloper może zbi\udowac mieszkanie za 2100, nie rozumiesz jak można zbudować dom za mniej niż 2500 za m2 - nie rozumiesz ,a wystarczy wyjechać ze Ślaska i zobaczyć jak wygląda Polska to wtedy można to zrozumieć...

W Poznaniu to tez możesz znaleźć ekipę która zrobi to za 30 pln tylko ze dojezdajaca ponad 50 km do Poznania

Edytowane przez grend