Xesxpox 19.11.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Erko43 czym motywujesz swoją wypowiedź? układasz dachy? masz kilkanaście nieruchomości z dachami betonowymi i ceramicznymi? czy poprostu tak sobie palnąłeś?tu gwarancje dachówek ceramicznych i betonowych: http://screenshootereu.blob.core.windows.net/engine4files/vjfukgmndtqopwviibafbpktdicgzbxamofjlbkhxbrsgffprprsvgfutvahyjgdssnciqzwzqxdntbxdwrimghqhzorfjazskonhttp://screenshootereu.blob.core.windows.net/engine4files/wsfeubeghxlczhquddvtxzrbytarcdsfevbahvfriiyhzgcvgdgthglzsocwiepeusxulptwhqcorsuymxvwzllxppaohcuaejcf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommekG 13.03.2017 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 (edytowane) Odświeżę ten temat bo trochę czasu już minęło i można przez ten okres było dużo zauważyć co lepsze. Mam ten sam dylemat co wybrać czy Braas czy Euronit ? Fachowcy, którzy mi będą kładli dach namawiają mnie na Euronit podobno jest dużo twardszy. Po przeczytaniu forum zresztą nie jednego to kto co ma na dachu ten chwali. Euronit niby trochę tańszy ale słyszałem za to że Braas trochę mało dokładne wykończenie. Edytowane 13 Marca 2017 przez TommekG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.03.2017 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Odświeżę ten temat bo trochę czasu już minęło i można przez ten okres było dużo zauważyć co lepsze. Mam ten sam dylemat co wybrać czy Braas czy Euronit ? Fachowcy, którzy mi będą kładli dach namawiają mnie na Euronit podobno jest dużo twardszy. Po przeczytaniu forum zresztą nie jednego to kto co ma na dachu ten chwali. Euronit niby trochę tańszy ale słyszałem za to że Braas trochę mało dokładne wykończenie. A jaka jest różnica między ceramiką? Czy masz może wycenę na swój dach obu pokryć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommekG 13.03.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 A jaka jest różnica między ceramiką? Czy masz może wycenę na swój dach obu pokryć? Mowa o dachówce cementowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 13.03.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 A dachówki betonowej IBF nie brałeś pod uwagę ? ja taką kupiłem niespełna dwa lata temu po 17zł50gr/m2 , bardzo twarde chłop 120 kg jak je układał to normalnie po nich latał nie patrząc gdzie stawia stopy , twierdził że ceramiczne pod nim pękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommekG 13.03.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Nie brałem pod uwagę jedynie co to cementową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 13.03.2017 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Nie brałem pod uwagę jedynie co to cementową No przecież IBF to jest cementowa o tym pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommekG 13.03.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Braas czy Euronit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.03.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Euronit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 13.03.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Kiedys ibf mial problem z tym ze dachowka przesiąkała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 13.03.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Ja pitolę , powiedz tak na zdrowy rozum , wierzysz w to ? jak może gruba betonowa przesiąkać , bzdury i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommekG 13.03.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Więcej osób patrzę że chwali Braasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 13.03.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Znajdź polecany skład dachowy z polecanymi wykonawcami i wybierz tę dachówkę, którą oni Ci polecą (lub korzystniejszą będą mieć ofertę). To się tylko tak wydaje, że więcej osób chwali coś bardziej. Kładziesz dachówkę na dach i zapominasz. To jak beton na strop - wspomina ktoś potem z której brał betoniarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 13.03.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Trochę bezsensowne pytanie ... Obaj producenci mają różnej klasy dachówki , różne stosują powłoki , różnej grubości dachówki ... Więc różnica w jakości i trwałości może być spora ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 13.03.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Znajdź polecany skład dachowy z polecanymi wykonawcami i wybierz tę dachówkę, którą oni Ci polecą (lub korzystniejszą będą mieć ofertę). To się tylko tak wydaje, że więcej osób chwali coś bardziej. Kładziesz dachówkę na dach i zapominasz. To jak beton na strop - wspomina ktoś potem z której brał betoniarni? Trochę bezsensowne porównanie bo często beton z niepewnych betoniarni ma sporo niższa wytrzymałośc a co za tym idzie gorsze parametry niż powinien ... A dachówki na dachu są jednak duuuużo cieńsze niż strop i na te dachówki działają różne czynniki i temeperatury ... Są różne powłoki , różne zabezpieczenia i itd ... Mam przy domu kostkę brukową betonową , bez żadnych powłok . Mnóstwo kostek jest zielonych i ma zarosło mchem i sądzę że to samo spotka dachówki cementowe bez powłok , bo chropowatość i chłonnośc to bardzo dobre warunki dla mchu i zabrudzeń ... No chyba że ma być tanio a jak później będzie wyglądał dach nie ma już znaczenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 14.03.2017 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Trochę bezsensowne porównanie bo często beton z niepewnych betoniarni ma sporo niższa wytrzymałośc a co za tym idzie gorsze parametry niż powinien .... Czyli uważasz, że jeden z tych dwóch producentów dachówek jest "niepewny"? Ciekawe który, czy Monier czy Creaton. A dachówki na dachu są jednak duuuużo cieńsze niż strop i na te dachówki działają różne czynniki i temeperatury ... Są różne powłoki , różne zabezpieczenia i itd ... Mam przy domu kostkę brukową betonową , bez żadnych powłok . Mnóstwo kostek jest zielonych i ma zarosło mchem i sądzę że to samo spotka dachówki cementowe bez powłok , bo chropowatość i chłonnośc to bardzo dobre warunki dla mchu i zabrudzeń ... Zarówno Braas i Euronit może być w wersji z dodatkową powłoką lub bez - więc gdzie ta różnica? No chyba że ma być tanio a jak później będzie wyglądał dach nie ma już znaczenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 14.03.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mój sąsiad 60 lat temu sam robił dachówkę ze swojego betonu , ona do dnia dzisiejszego jest na dachu takiej jak by mniejszej stodoły , trwałość każdej prawie dachówki to co najmniej 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.03.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mowa o dachówce cementowej Słuchaj - dobra rada to wycena - wyceń dach zarówno u przedstawiciela Brass i Euronit, możesz i IBF.....wtedy wszystko będzie wiaidomo ale konkretnie co do powłoki również - wtedy będzie jasne że jeśli decyduje cena to wybierzesz najkorzystniejszą ofertę. 7 lat temu miałem podobne dylematy.........po wycenie mam dachówkę ceramiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts