papugam 22.05.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Witam forumowiczów. Mam problem z podpięciem przez PGNIG gazu do domu. Umowe podpisałem dokładnie 15 miesięcy temu. I do tej pory nie mam gazy podłączonego do domu. Po drodze podpisałem aneks do umowy który przedłuża możliwość podpięcia do 31-05-2013r. Ze wstępnych informacji które udało mi się uzyskać podpięcie jest realne koniec czerwca początek lipca. Gazownia prowadzi do mojego domu sieć w odległości ok 170-180 m. Jest to pierwszy dom na tym terenie ale powoli będzie powstawało więcej domów. Po drodze jest mala rzeczka 30 cm szerokości + droga powiatowa. I teraz zasadnicze pytanie co się stanie jak nie podpisze aneksu?1. Czy PGNIG może wtedy rozwiązać umowę i nie podpiąć do mnie gazu.2. Czy i komu grozi kara za nie podpięcie w terminie. Zaznaczę że 15 m-cy temu wpłaciłem całą kwotę za podpięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 23.05.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Przeczytaj umowę. Tam są obowiązki stron i kary umowne. Nie sądzę, aby była przewidziana kara dla Ciebie za niepodpisanie aneksu. Natomiast, ponieważ projekt umowy jest z PGNIG, zapewne ich interesy są dobrze chronione i po prostu przeleją Ci z powrotem wpłaconą kwotę. Zgadłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts