Elementh 23.05.2013 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam,mam nadzieję, że dział w którym mowa o ogrzewaniu jest trafionym wyborem, aby podpytać się czy mieliście styczność z jakimiś rozwiązaniami, które umożliwiają kontrolę i obserwację ogrzewania przez internet lub jakieś aplikacje mobilne i tym podobne nowości technologiczne. Chciałbym u siebie postawić pompę ciepła od danfosa, kominek (wodny płaszcz), wodne podłogowe i klimę w kilku pomieszczeniach. Marzy mi się mieć nad tym pełną kontrolę, a najlepiej definiować/ustalać harmonogramy pracy tych urządzeń i np. podać temperaturę pomieszczenia jaką bym chciał mieć utrzymaną, ale przy nacisku na energooszczedność w ten sposób aby te urzadzenia funkcjonowały zazwyczaj wtedy gdy mam tańszą taryfę energetyczną.. Może trochę się rozmarzyłem, ale jak to się uda to będę szczęśliwszy (: Udało mi się wykopać w necie coś takiego http://novelelectronics.pl/pl-PL/dimenonline ale kurczę nigdzie nie mogę doszukać się opinii. Pierwsze wrażenie - nieźle, ale może ktoś z Was już widział lub ma ten system u siebie? Będę wdzięczny za każdą pomoc!Pozdrawiam,Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 23.05.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 ...czy mieliście styczność z jakimiś rozwiązaniami, które umożliwiają kontrolę i obserwację ogrzewania przez internet lub jakieś aplikacje mobilne i tym podobne nowości technologiczne. Zobacz to: https://esterownik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 23.05.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 To co pokazałeś to jakiś chłyt marketingowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.05.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Przed nowy sezonem powinno pojawić się nowe urządzenie do sterowania inteligentnym dpmem i w zbożnej cenie.Namiastkę tego rozwiązania i możliwości możesz poobserwować w linku podanym przez zawijana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elementh 23.05.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Ten cały esterownik o którym wspomniales to jakiś żart prawda? Wyglada to na jakieś zaplecze. Pewni Ci płacą za pozycjonowanie. Nie ważne, nie wnikam. Proszę o wypowiedź ludzi, którzy mieli styczność z tym systemem lub firma, powiedzcie co myslicie o ich rozwiazaniach patrzac na demo ktore udostepnili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.05.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Ten cały esterownik o którym wspomniales to jakiś żart prawda? Wyglada to na jakieś zaplecze. Pewni Ci płacą za pozycjonowanie. Nie ważne, nie wnikam. Proszę o wypowiedź ludzi, którzy mieli styczność z tym systemem lub firma, powiedzcie co myslicie o ich rozwiazaniach patrzac na demo ktore udostepnili. Heh, to nie żadne demo. Sterownik eCoal i Bruli sterują już tysiącami kotłów z podajnikiem i nie tylko w całym kraju a nawet już poza jego granicami. Masz niedaleko podjedź to zobaczysz Pełny dostęp i nastaw przez internet a nawet z telefonu komórkowego na systemie Android. Co ciekawe to wszystko za free nawet powiadomienia SMSem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elementh 23.05.2013 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 3 posty maja w stopce info o firmie, która mnie nie interesejue z 2 powodów:- mało możliwości i dużo ograniczeń- Nie integruje systemów ogrzewania, czytaj ze zrozumieniemwięc nie spamuj z różnych kont proszę (: Interesuje mnie NovelElectronics, bo pokazali coś co naprawdę jest godne uwagi,ale chciałbym znać opinię tych, którzy coś o nich wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 23.05.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Pan chyba szuka czegoś w rodzaju sterowania kompleksowego urządzeń domowych. Często na rynku mówi się tez o fibaro.Może Pan sobie porównać i poczytać, czy o to chodzi. http://www.fibaro.com/pl/system-fibaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.05.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Z resztą żeby zobaczyć jak pracuje mój kocioł koło Grodkowa jechać nie musisz, możesz zobaczyć pod tym linkiem: https://esterownik.pl/remote/2489 Sam sterownik zaś tak, zapraszam. Popstrykaj sobie po zakładkach, nic mi nie zepsujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.05.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 karoka65 i zawijan to mdwie różne osoby, gdybyś poczytał sobie forum to zapewnie nie byłoby takich głupich tekstów.Napisaółe również że przed nowym sezonem będzie takie urządzenie, będzxie można praktycznie mieć kontrolę w takim wydaniu praktycznie nad wszystkim czego sobie zażyczysz i będzie w twoim domu, podlewanie ogrodu, zapalanie świateł zewnętrznych, sterowanie klimą, reku, żaluzjami itp.Jak wszystko wiesz najlepiej to po co pytasz i jeszcze wszędzie doszukujesz się jakiś spisków marketingowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.05.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Przepraszam za błędy ale piszę z fona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 23.05.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Powinni Cię zbanować za reklamę firmy, bo pewnie tylko po to się tu zarejestrowałeś a teraz podbijasz temat na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.05.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Powinni Cię zbanować za reklamę firmy, bo pewnie tylko po to się tu zarejestrowałeś a teraz podbijasz temat na górę. Elementh, i to nie było do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elementh 23.05.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Widzę, że macie stopkę na ten sam temat, więc bez ściemy chłopcy. Czekam nam prawdziwe wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.05.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Alina i Mariusz to mój klient, używa takiego sterowania i w stopce ma podany link do swojego kotła. Zobacz na wątki o kotle Ogniwo czy RBR-Ekouniwersal, każdy ma w stopce link do swojego kotła Zawijan jest to "mózg" z ICHPW w Zabrzu, współtwórca sterownika internetowego eCoal. Poczytaj zanim kogoś zaczniesz napastować. Co do ograniczeń to pokaż mi lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elementh 23.05.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Nie pokaże bo sam go szukam, jesli czytales ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 23.05.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Chciałbym u siebie postawić... Napisałeś, że chciałbyś... Czyli nie teraz, nie w tej chwili. Ja podałem Ci adres firmy, która taki system wdrożyła w kilku tysiącach gospodarstw domowych. Oczywiście w tej chwili jest to system sterowania ogrzewaniem z wykorzystaniem paliw stałych. Ale to nie koniec jej możliwości. Zamiast się kłócić z forumowiczami, skontaktuj się może z tą firmą i porozmawiaj. Porozmawiaj także z tą firmą, której link podałeś (jeśli jeszcze z nią nie rozmawiałeś). Ja dodam tylko tyle (jeśli tego nie wiesz), że sterowanie ogrzewaniem za pomocą paliw stałych jest o kilka skal trudniejsze od innych systemów ogrzewania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszk 23.05.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) 3 posty maja w stopce info o firmie, która mnie nie interesejue z 2 powodów: - mało możliwości i dużo ograniczeń - Nie integruje systemów ogrzewania, czytaj ze zrozumieniem więc nie spamuj z różnych kont proszę (: Interesuje mnie NovelElectronics, bo pokazali coś co naprawdę jest godne uwagi, ale chciałbym znać opinię tych, którzy coś o nich wiedzą. Szukasz klienta? To chyba nie ta droga- Kto na forum Muratora może coś wiedzieć o firmie ,która istnieje circa 3 tygodnie? https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/Search.aspx w zakładce produkty tylko jeden produkt i kilka modułów rozszerzeń Produkt po opisie może dobry ,ale brak odnośników gdzie to można zobaczyć,podejrzeć -dwie realizacje nie wiadomo czy działające( na stronie www). Ta na demo b. słaba i tylko dla pompy ciepła i kominka domyślam się ,że z płaszczem wodnym( czy to dla przejrzystości rysunku brak pompy co pomiędzy kominkiem i buforem? i nie mozna zmieńić zadnych ustawień?). Dla pomp ciepła jest wiele bezpośrednich linków na FM w tematach o pompach ciepła różnych producentów PPW, np Atlantic i Inni, pompy gruntowe np glikolowe - np Exotherm, pompy z bezpośrednim parowaniem np Zirius Prawie wszystkie mają możliwości sterowania dodatkowymi źródłami ciepła .Nie podaję linków - kto szuka ten znajdzie.Sterowniki takie jak polecany przez Ciebie możesz znaleźć w firmach zajmujących się Automatyką domową i IB wejdź na ich forum , może coś znajdziesz - z Twojego podwórka we Wrocławiu jest np Nexwell. Prawie każdy producent systemów IB zwłaszcza opartych na KNX ma w swojej ofercie coś podobnego a może i lepszego .Niektórzy próbują zrobić takie sterowanie na chińskich PLC - niekiedy się udaje także na polskim Sterboxie. Co do Twoich uwag na temat sterowników polecanych przez karokę i Zawijana - to jak będziesz miał 1/10 tych realizacji co oni to wtedy podejdź do merytorycznej dyskusji- a nie dyskredytuj ludzi i firm ,którzy są znani i cenieni na FM za swoją wiedzę i dzielenie się nią na Forum Edytowane 23 Maja 2013 przez Staszk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 23.05.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Ja dodam tylko tyle (jeśli tego nie wiesz), że sterowanie ogrzewaniem za pomocą paliw stałych jest o kilka skal trudniejsze od innych systemów ogrzewania.. Zastosowanie bufora znakomicie zmniejsza te skalę, oczywiscie nie dla wszystkicvh typów kotłow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 23.05.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Panowie niepotrzebnie chyba tu wypisujemy. Konto założone tylko i wyłącznie żeby nagłośnić dopiero co powstałą firmę jak napisał Staszk. Nasze propozycje są be, bo nie podajemy linków do strony z 1 postu,a więc:Mam propozycję do moderatora, żeby zamknąć ten temat, a wcześniej pousuwać linki reklamowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts