Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterownie ogrzewaniem przez internet

Elementh

Recommended Posts

Panowie niepotrzebnie chyba tu wypisujemy. Konto założone tylko i wyłącznie żeby nagłośnić dopiero co powstałą firmę jak napisał Staszk. Nasze propozycje są be, bo nie podajemy linków do strony z 1 postu,a więc:

Mam propozycję do moderatora, żeby zamknąć ten temat, a wcześniej pousuwać linki reklamowe.

A co złego jest w tych linkach? Wiedziałeś, że taka firma istnieje? Chyba nie. A teraz już wiesz. I może Ci się to kiedyś przydać. Co nie?

Edytowane przez zawijan

Kto na forum Muratora może coś wiedzieć o firmie ,która istnieje circa 3 tygodnie?

Z tego co się dowiedziałem to firma nie ma 3 tygodni. Nie wiem skąd wysnułeś takie brednie, ale musisz zmienić źródło informacji, bo zabłądzisz.

Wracając do tematu. Jeśli postanowię u siebie zamontować 4 pompy ciepła to jak wtedy poradzi sobie sterownik od kolegow reklamujących E-sterowanie? Podpydałem NovelElectronics ile się da na ten temat i z tego co mówią to już mają takie rozwiązanie.

Istenieje duża szansa, że skorzystam z ich oferty, bo cenowo wygrywają na razie ze wszystkimi, które widziałem.. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś opinie na temat ich rozwiązań to piszcie, bo chętnie się więcej dowiem z zewnątrz zanim się zdecyduję.

Podpydałem NovelElectronics ile się da na ten temat i z tego co mówią to już mają takie rozwiązanie.

Istenieje duża szansa, że skorzystam z ich oferty, bo cenowo wygrywają na razie ze wszystkimi, które widziałem...

No to napisz coś o tym, co mają. I napisz coś o tych innych, droższych firmach. Niech się coś dowiemy.

Z tego co się dowiedziałem to firma nie ma 3 tygodni. Nie wiem skąd wysnułeś takie brednie, ale musisz zmienić źródło informacji, bo zabłądzisz.

Wracając do tematu. Jeśli postanowię u siebie zamontować 4 pompy ciepła to jak wtedy poradzi sobie sterownik od kolegow reklamujących E-sterowanie? Podpydałem NovelElectronics ile się da na ten temat i z tego co mówią to już mają takie rozwiązanie.

Istenieje duża szansa, że skorzystam z ich oferty, bo cenowo wygrywają na razie ze wszystkimi, które widziałem.. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś opinie na temat ich rozwiązań to piszcie, bo chętnie się więcej dowiem z zewnątrz zanim się zdecyduję.

Kolego:

1 Strona http://novelelectronics.pl/pl-PL/kontakt nr KRS kopiuj

2.Strona https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/Search.aspx -pole KRS Wklej

lub

https://ems.ms.gov.pl/krs/danepodmiotu

data wpisu:2013-04-02 ostatnia aktualizacja 2013-05-01

Nie piszę dla spamu.

wujek Google wie wszystko ,kto chce ten znajdzie ,autentyczność i zawartość moich źródeł nie do podważenia.

Ty chyba olewałeś zajęcia z marketingu i uważasz członków FM za niedorozwiniętych.Zmień chłopie nastawienie ,wycisz agresję.

Edytowane przez Staszk

Ten cały esterownik o którym wspomniales to jakiś żart prawda? Wyglada to na jakieś zaplecze. Pewni Ci płacą za pozycjonowanie. Nie ważne, nie wnikam. Proszę o wypowiedź ludzi, którzy mieli styczność z tym systemem lub firma, powiedzcie co myslicie o ich rozwiazaniach patrzac na demo ktore udostepnili.

Kolego Elementh ja broń Boże nie namawiam Cię do zmiany systemu ogrzewania i chcę Cię przekręcić na węgiel.

Z Twojego postu na poprzedniej stronie wynika że nowe technologie szybciej zawitały pod "wiejskie strzechy" niż do bardzo dużych aglomeracji miejskich :) ( wnioskuję po zacytowanym poście )

Chyba że ty nie szukasz tylko chcesz zaistnieć.

Napisałem że w niedługim czasie pojawi się takie orządzonko które umożliwi sterowanie i podgląd praktycznie wszystkiego co będzie mogło być zastosowane w nowych inteligentnych domach.

Zawijan z resztą pisze o tym samym.

Prototyp też już widziałem u producenta.

Ten cały esterownik o którym wspomniales to jakiś żart prawda? Wyglada to na jakieś zaplecze. Pewni Ci płacą za pozycjonowanie. Nie ważne, nie wnikam. Proszę o wypowiedź ludzi, którzy mieli styczność z tym systemem lub firma, powiedzcie co myslicie o ich rozwiazaniach patrzac na demo ktore udostepnili.

Patrząc na demo które udostepnili:

- strona z wizualizacją zrobiona na Joomli w przestarzałej wersji 1.5 (dostępna jest wersja 3.1 - jeżeli ktokolwiek chciałby mieszać w tym tworze)

- darmowy szablon do strony z wizualizacją ( http://www.mightyjoomla.com/free-joomla-template/professio-free-joomla-template )

- wchodząc w historię każda przeglądarka się wiesza (po co ładować cały zakres danych do JS a nie tylko ostatnią dobę ?? Pakowanie do JS wpisów od dnia 12 marca 2013 od godziny 16:05 nie będzie dobrze działało na przeglądarki)

Patrząc na to oraz na eSterownik.pl i to jak jest tam zrobiona wizualizacja to chyba NEL jest zapleczem robionym na szybko i byle jak.