Ronifcb 14.05.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Witam.Ja rozpocżąłem 3 tyg temu.Jesteśmy na etapie zbrojenia stropu.Dzienniek prowadze na z500 (wersja z garazem).Teraz zastanawia mnie jedno.... Czy dawać strop w miejscu gdzie jest wejscie rowniez czy tam pojdzie tylko wieniec .To samo z podcieniem od strony wyjscia na taraz.Jak narazie mi tego nie zaszalowali.Tam bedzie słup i jakiś podciąg i nie wiem czy powinien strop tam być czy po prostu potem sie podmuruje normalnie na scianie do okoła ten kawałek pod sam dach?Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 15.05.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Witajcie.chcemy z Mężem budowac ten dom(z273a) ,ale.....Mąż nie chce slyszec o wiazarach jak rowniez myśli o podwyzszeniu katu do 30 z tej racji ze chcemy plaską dachówkę. Czy w takim ukladzie po zmianie na wiezbe strop dalej moze zostac drewniany?I ile moze to kosztowac ,dokladnie zmiana kątu?Rozwazalismy jeszcze wariant tego domu ph ale w tym projekcie z273a jest wiekszy salon i sypialnia rowniez nie jest scieta przez schody.ten projekt jest dla nas idealny...w sensie pomieszczen. ...zresztą ten domek juz widzielismy na żywo, (dzieki Jarek)Poradzcie, proszę ...co robić, co robić? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronifcb 15.05.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Ja mam kąt 35 stopni.Za około miesiąc będzie dach to będzie można zobaczyć jak to wygląda z takim kątem Ja za zmiany z adaptacją zapłąciłem 800 zł.Zmian było sporo bo zmiana wiązarów na więźbe ze zmianą kata.Poszerzenie garażu o 1 metr ,zmiana stropu na monolityczny i jeszcze kilka drobnych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 15.05.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Ja mam kąt 35 stopni.Za około miesiąc będzie dach to będzie można zobaczyć jak to wygląda z takim kątem Ja za zmiany z adaptacją zapłąciłem 800 zł.Zmian było sporo bo zmiana wiązarów na więźbe ze zmianą kata.Poszerzenie garażu o 1 metr ,zmiana stropu na monolityczny i jeszcze kilka drobnych zmian. Adaptacja +taaakie zmiany za 800??? Mi za samą adaptacje bez zmian pani architekt policzyla 2000. A jak powiedzialam ze chce zmianicwiazary na wiezbe +ewentualnie zmienic kat nachylenia i strop na betonowy to powiedziala ze mam zmoenic projekt:((( A nie ma takiej opcji. Ronifcb gdzie masz takiego architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronifcb 17.05.2015 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Tak Poszło na PW wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 18.05.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Ronif ,dzieki! Zz500 policzylo sobie za zmiany: Strop na betonowy Wieżba I kat 30 st.- 3400 (( +Adaptacja 2100 ,razem 5500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foxstar 20.05.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 U nas trwają prace przy elewacji i wykończenie wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiuRider 21.05.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 U nas trwają prace przy elewacji i wykończenie wnętrz. [ATTACH=CONFIG]317860[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317861[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317862[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317863[/ATTACH] foxstar na początek - ZAJEBISTA ELEWACJA !! Czy można cię prosić o uzupełnienie kosztów budowy, bo śledzę Twój dziennik na stronie Z500 i jest ciekaw jak sprawy $$ potoczyły się u Ciebie?? Chcę porównać z dziennikiem Pauli z podkarpacia. Czy możesz dodać zdjęcia schodów ew. jak ich jeszcze nie ma to miejsca gdzie będą. Czy jest tam wystarczająco miejsca na schody? Czy wkońcu powiększałeś łazienke kosztoem pokoju? Jeżeli tak to ile teraz łazienka na dole ma m2 ? Czy te wszystkie karton-gipsy na poddasze wniosłeś tam przez otwór schodowy czy jeszcze przed wieźbą ? Widzę, że na sufitach jest tynk. Nie chcesz podwieszanych sufitów z np. halogenkami, ledami ?? Ile Cię skasowali za m2 tynków i wylewek? I ile metrów wyszło? Brałeś wcześniej pod uwage inny materiał na ściany, np. SOLBET ? Jak są montowane deski elewacyjne? Całość najpierw styropianem, a na to konstrukcja (jakies listy) kołkami przez styropian do ściany i na to deski ? Ciekaw jestem podłogówki jak się sprawdzi w zime. Wydaje mi sie, że sama podłogówka spokojnie da rade! Czy możesz wymienić jakie prace zleciłeś, a jakie robiłeś sam? Troszke pytań jest, ale ciekawski jestem, moja przyszła budowa musi być przemyślana na tip-top :) Chyba nie daleko siebie mieszkamy, ja jestem z Rudy Śląskiej. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 21.05.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Kolejna osoba z Rudy pozdrawiam sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foxstar 25.05.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 foxstar na początek - ZAJEBISTA ELEWACJA !! Czy można cię prosić o uzupełnienie kosztów budowy, bo śledzę Twój dziennik na stronie Z500 i jest ciekaw jak sprawy $$ potoczyły się u Ciebie?? Chcę porównać z dziennikiem Pauli z podkarpacia. Czy możesz dodać zdjęcia schodów ew. jak ich jeszcze nie ma to miejsca gdzie będą. Czy jest tam wystarczająco miejsca na schody? Czy wkońcu powiększałeś łazienke kosztoem pokoju? Jeżeli tak to ile teraz łazienka na dole ma m2 ? Czy te wszystkie karton-gipsy na poddasze wniosłeś tam przez otwór schodowy czy jeszcze przed wieźbą ? Widzę, że na sufitach jest tynk. Nie chcesz podwieszanych sufitów z np. halogenkami, ledami ?? Ile Cię skasowali za m2 tynków i wylewek? I ile metrów wyszło? Brałeś wcześniej pod uwage inny materiał na ściany, np. SOLBET ? Jak są montowane deski elewacyjne? Całość najpierw styropianem, a na to konstrukcja (jakies listy) kołkami przez styropian do ściany i na to deski ? Ciekaw jestem podłogówki jak się sprawdzi w zime. Wydaje mi sie, że sama podłogówka spokojnie da rade! Czy możesz wymienić jakie prace zleciłeś, a jakie robiłeś sam? Troszke pytań jest, ale ciekawski jestem, moja przyszła budowa musi być przemyślana na tip-top :) Chyba nie daleko siebie mieszkamy, ja jestem z Rudy Śląskiej. Pozdrawiam Michał Witam Cieszę się , że elewacja się podoba - wyszło tak jak było zaplanowane. Koszty w dzienniku wkrótce uzupełnię. Schodów jeszcze nie mamy, zdjęcie otworu w stropie i przedpokoju umieszczę na stronie z500. Łazienka na dole została jak w projekcie - na poddaszu jest o 4m2 większa. Wszystkie płyty i materiały na wykończenie poddasza wnoszone były przez otwór w stropie. Na sufitach tynk za wyjątkiem łazienki i kuchni (zabudowa lamp w płytach Karton gips.) Wylewki kosztowały mnie 30 zł m2 - tynki 27 złm2. Od samego początku ściany miały być z ceramiki. Deska elewacyjna montowana jest na listwach przykręconych długimi kołkami przez styropian. Na tarasie listwy montażowe pod deskę bezpośrednio na styropianie gr 15 cm. Przy oknach deska elewacyjna jest zlicowana z tynkiem elewacji - pod deską styropian o grubości 12 cm. W pomieszczeniach na parterze mamy oprócz podłogówki grzejniki- na poddaszu podłogówka tylko w łazience. Sami i z pomocą znajomych położyliśmy inst CO i wod-kan na parterze (wod kan i instalacja CO na poddaszu i podłączenie kotła CO wykonane przez firmę) , inst. elektryczną , ocieplenie i karton gipsy na poddaszu, malowanie ścian, zabudowę karton gips w kuchni i łazience. Reszta prac wykonywana przez firmy i fachowców. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 26.05.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Foxstar/£ukasz ....nie mogę znaleźć informacji czu tna muratorze czy na z500 ...co to za elewacja?nazwa ,nr ?proszę napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambert86 26.05.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 do pepa 'Na elewacji jest drewno - świerk skandynawski." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foxstar 26.05.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 ...a tynk to silikonowy system natryskowy SKAŁA TSN w kolorze o nazwie ZEDER8http://www.skala.com.pl/masy-tynkarskie-skala-tsn-produkt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 26.05.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 U mnie właśnie skończona elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 26.05.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Dzięki lambert,dzięki foxstar ) Michał- w koncu nowe zdjecie,fajnie...ale wrzuc więcej w "wolnej chwili"������ P.s. jak ja Wam zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biella 27.05.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Michał ślicznie My też będziemy szli w kierunku białego domku. zastanawiam się nad białymi drzwiami wejściowymi, co tam macie wstawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 27.05.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 U mnie właśnie skończona elewacja Z czego masz zrobione ogrodzenie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 28.05.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Projekt dzisiaj kupiony, z273aHurrrraaaaaa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronifcb 30.05.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Nie podoba mi sie że okna są tak daleko od okapu (okolo 80-100cm).Ja bede chciał zeby to było max 50cm ,ale zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 31.05.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Ja mam drzwi KMT Duo Color, tylko teraz zaklejone jeszcze folią więc nie widać. znalazłem jakieś stare zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts