Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 306
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hm, żyje ktoś jeszcze w ogóle ???

Hej! Ja też próbuję się czegoś dowiedzieć ale bezskutecznie. Jeśli chcesz zobaczyć fotki to wejdż na str z500 i jak wejdziesz w projekt z273ph+st to tam w opcjach budowy innych pojawią się zdjęcia (nie pamiętam jakiego użytkownika), chyba z województwa opolskiego. Jakbyś coś miał to podaj, ponieważ ja też planuję budowę tego domu w wersji z poddaszem.

• 4 months później...

Witam.

Taki domek ,tylko w parterze jest do obejrzenia w Jemielnicy (koło Strzelec Opolskich) .Jest do dom modelowy wykonany w technologi szkieletu prefabrykowanego. Byliśmy z żoną 3 tygodnie temu na "oględzinach" .Całokształt robi ogromne wrażenie . Jest tam zamontowana pompa ciepła P-W,rekuperacja ,podłogówka 100% i inne udogodnienia .

Na szybko można zobaczyć na stronie zimmerman-haus dom modelowy. Od razu uprzedzam że nie jestem żadnym przedstawicielem firmy o której napisałem.

Co do realnego wrażenia z rozkładu pomieszczeń to wszystko jest na duży + .Foremne i ustawne pokoje,2 łazienki jedna z prysznicem druga z wanną .W pomieszczeniu gospodarczym można urządzić pralnię (pod warunkiem że do ogrzewania będzie gaz lub pompa ciepła ) Delikatnie może brakować spiżarni przy kuchni.

Pozdrawiam Rafał

• 3 weeks później...
Witam, interesuje się również wątkiem tej Zetki (Z273) i miałbym prośbę do osób które mają etap budowy za sobą, bądź sa dużo z przodu. Dysponujecie Państwo zestawieniem materiałów użytych przy budowie waszych domów według tego projektu? Jakimś kosztorysem (nawet do banku:D)? Jak się mieszka, jakie zmiany wprowadzilibyście w perspektywnie czasu? Pozsoatwiliście wiązary dachowe? (jaki koszt)? Pozdrawiam i liczę na jakąś odpowiedź.

• 2 years później...