Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 306
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

łoł ale już macie dużo zrobione :D podziwiam i jednocześnie zazdroszczę troszeczkę :p z tymi bloczkami to ktoś się machnął w zestawieniu? będziecie mogli oddać te niewykorzystane?

macie już zarys wszystkich pomieszczen to mam pytanko czy 3 pokoje poza salonem są normalnej wielkości ? a nie jakieś "klitki"?

drugie pytanie czy strop będzie drewniany? jeśli tak to czy planujecie tam poddasze bez podnoszenia ścianki kolankowej?

jeszcze byłbym zapomniał czy te bloczki kleicie na klej czy klasyczną zaprawę?

tak, bedziemy oddawac.

jesli chodzi o pokoje, to zalezy co dla kogo jest małe :p w sypialni się spi w wiekszosci wiec jak dla mnie są ok, łóżko , szafa, komoda i wystarczy :)

Strop mamy drewniany, i jest wydzielone pomieszczenie 3m szerokie, 2,20 wysokie, na stryszek, bez podnoszenia scianki.

Solbety na kleju

Witam. Ja również zakupiłam projekt tylko Z273 a L GL właśnie załatwiam formalności do pozwolenia i jak się uda to planuje w czerwcu rozpocząć budowę. Właśnie jesteśmy na etapie szukania fachowców oraz materiałów. Ewenementka gratuluję postępów, fajnie prezentuje się domek. A strop będziecie robić drewniany jednak a nie gotowe wiązary ? Ja jestem z woj. lubelskiego i ciężko jest znaleźć firmę która zajmuje się wiązarami dlatego będziemy robić strop drewniany i tradycyjną więźbę. Można wiedzieć jak to wychodzi cenowo ? A i czy mogłabym prosić o przesłanie zestawienia materiałów?

Witam,

Co do zestawienia materiałów to proszę na PW wysłać swój email.

Co do stropu - wiązary to też strop drewniany :)

Można zapytać w tej firmie gdzie ja kupowałam, czy nie obsługują Lublina :

Firma SAWE Wojciech Sikora.

Wiązary wyszły z montażem 15 tys, tyle co więźba - przynajmniej nam tak wyszło.

Fajnie że kolejna osoba buduje ten domek :)

pozdrawiam

Witam. skontaktuję się z tym Panem. Z tego co znalazłam jest jeszcze firma Mitek. ewenementka będziecie robić dach z ceramiki czy blacha? Dzisiaj rozmawiałam z osobą od dachu i policzył mniej więcej za drewno blachę rynny itd. ok 40-45 tys. Muszę porównać ceny u innych fachowców.