12michal 27.04.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 U mnie czekanie na wolny termin blacharzy. Mam nadzieję że od poniedziałku zaczną :/ Okna mam można powiedziec po znajomości, więc dużo taniej wycenione, profile Rehau, kolor jednostronny antracyt, z montażem 7200brutto.... Instalacje elektr. i podłogówkę będzie robił ojcec więc materiał będziemy kupować wtedy na bieżąco, instalacji wod-kan i co jeszcze nie wyceniałam jeśli chodzi o materiał. A czy Ty już masz jakieś wyceny? Ile metrów łat Ci poszło na dach?? Jakie to były łaty ( wielkość)? Zbieram właśnie wyceny na okna, ale już widzę, że będę miał sporo drożej. Powoli przymierzam się także do rozmów z elektrykami. Co do łat na dach to hmmm nie mam pojęcia ile i jakie, bo załatwiane po znajomości z dobrego tartaku. Całe drewno suszone impregnowane na dach kosztowało mnie 5500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 27.04.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 12michal, nie zastanawiałeś się nad projektem w wersji z poddaszem ? skoro i tak robiłeś poddasze użytkowe? a czy brałeś pod uwagę, ale ... ? PS. Ładnie Wam to idzie... powodzenia w dalszych krokach !! Nie brałem pod uwagę, bo nie planowałem użytkowego poddasza w momencie kupowania projektu. Ale powiem Ci, że nie żałuję bo w wersji Z273a mam większą powierzchnię użytkową parteru niż pozostałych wariantach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewenementka 09.05.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Dach skończony tydzień temu, czekamy na okna. Jak u was? Wklejajcie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 11.05.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 U mnie też skończony dach. W najbliższym tygodniu muszę zamówić okna i rolety. Czas oczekiwania na montaż ok 3 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 11.05.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 jeszcze 2 zdjęcia ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 11.05.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 ladnie ladnie, byle do przodu i trzymamy kciuki. a okna od kogo beda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewenementka 12.05.2014 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 No bardzo fajnie to wygląda.Jaka masz wycenę na rolety?Ja czekam na okna, a za roletami tez musze zacząć się oglądać. Jak to wygląda cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 14.05.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) 12michal, mam takie pytanie... o ile więcej wyniesie Cię to, że poddasze będziesz miał użytkowe? I drugie pytanie, może ktoś wyliczał albo orientuje się:Jakie różnice w kosztach będą przy wybudowaniu w stanie surowym, domku Z273a w wersji powiększonej 100m2: http://z500.pl/projekt/724/Z273_a,powiekszona-wersja-projektu-z273-z-kotlownia-na-ekogroszek.html w porównaniu z Z273 Ph+ st http://z500.pl/projekt/751/Z273_Ph_PLUS_st,wariant-z-poddaszem-uzytkowym-podniesiona-scianka-kolankowa-i-stropem-teriva.html , ale zakładając, że parter zamiast 93,5 m² będzie również powiększony, czyli 100m2 -> jak myślicie? o jakich różnicach jest mowa? Dzięki za odpowiedzi...W planach mam ruszyć jeszcze w tym roku : ) Edytowane 14 Maja 2014 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 14.05.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 No bardzo fajnie to wygląda. Jaka masz wycenę na rolety? Ja czekam na okna, a za roletami tez musze zacząć się oglądać. Jak to wygląda cenowo? Najtańsza jaką dostałem to 5800 z montażem. Rolety podtynkowe Aluprof sterowane elektrycznie w kolorze okien - antracyt, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 14.05.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 12michal, mam takie pytanie... o ile więcej wyniesie Cię to, że poddasze będziesz miał użytkowe? Szczerze to nie wiem dokładnie. Ciężko to policzyć, bo koszty doszły już na etapie adaptacji, tj zaprojektowanie stropu, zaprojektowanie więźby Potem doszło: - wykonanie stropu teriva - na pewno droższy od drewnianego; - wykonanie więźby dachowej - kupno okien dachowych - wykonanie schodów żelbetowych zabiegowych - dojdzie jeszcze ocieplenie poddasza, zabudowa płytami g-k i potem wykończenie tych ścian i podłóg - wyciągnięcie na górę instalacji elektrycznej i c.o. + jeszcze na pewno sporo rzeczy, które dojdą a teraz nie przychodzą mi do głowy Na moje oko to kwota, o którą pytasz to 15-20 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 14.05.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Okna mam można powiedziec po znajomości, więc dużo taniej wycenione, profile Rehau, kolor jednostronny antracyt, z montażem 7200brutto.... Masakryczną masz tą cenę na okna, mogę zapytać jakie to okna ? Producent, współczynniki, ilość szyb, komór ? A coś mi się przypomina, że zmniejszałaś okna ? U mnie najtańsza wycena 9800 brutto z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewenementka 17.05.2014 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 ja będę miec takie okna: http://www.rehau.com/PL_pl/budownictwo/systemy_okienne_i_fasadowe/Systemy_okienne/Brillant-Design/?tab=462452 5komorowe, jednostronny antracyt, plus okno tarasowe rozsuwane i uchylane.wymiary moich okien: 1600x14001400x1400 x 3 sztuki2720x1400800x900 x 2 sztuki2700x2320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 18.05.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 ewenementka - dobrą masz tą cenę za okna.Ja w tym tyg mam na budowie ostatnią firmę na dokładne pomiary i wtedy wybiorę najlepszą ofertę i zamówię okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewenementka 20.05.2014 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Mamy okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambert86 03.06.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 temat ucichł, a my czekamy i czekamy na dalsze relacje czy ktoś z budujących podzieli się rzeczywistymi kosztami budowy do stanu surowego zamkniętego? (fundament, mury,dach,okna,drzwie zew.) Jeden kolega buduje z tradycyjną więźdą oraz stropem betonowym, a koleżanka ma strop drewniany i wiązary dachowe. Ciekawe jakie róznice Wam wyszły? pozdrowienia i czekamy na forki z wnętrza, jaknie jakby ktoś z Was pokazał zdjęcia od wejścia do budynku i potem rzutu z korytarza na pokoje, aby pokazać wielkość domku w środku. dziękuję i serdecznie pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewenementka 03.06.2014 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Co do zdjęc ze środka, ciezko to zrobić w tych korytarzach bo nie mam tak szerokiego kąta w aparacie. ale postara się coś na weekendzie zrobić jak będe. Narazie takie zdjęcia jak poniżej. Co do kosztów, to u mnie od momentu zakupu projektu do dnia dzisiejszego 85 tyś poszło. NIe kupowałam jeszcze drzwi zewn. tylko mam narazie stare założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewenementka 23.06.2014 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Temat znowu ucichł. ale to chyba nie znaczy że nic się nie dzieje? U mnie dziś weszli tynkarze. Powklejajcie nowe foty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 29.06.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 U mnie nowych zdjęć brak bo budowa stoi w miejscu.Dopiero za tydzień montują okna.Policzyłem przed chwilą koszty - u mnie od momentu zakupu projektu 108 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foxstar 02.07.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 U mnie budowa na etapie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronifcb 05.07.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Macie zamiar dobudowywac garaże do domu ,czy może gdzieś z boku ?Ja się zastanawiam czy budowac z garażem czy bez.... Spora różnica w kosztorysie na stronie z500 i nie wiem na ile są one realne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts