Qazimodo 23.05.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam.Jesteśmy na etapie prac związanych z podwieszaniem sufitów na poddaszu. Konstrukcja dachu jest oczywiście drewniana. Stelaż od płyt GK choć robiony krzyżowo 60x40cm w dużej mierze podczepiony jest też pod belki poprzeczne (spinające dach). Te oczywiście leżą częściowo na ścianach. Boją się jednak że belki będą pracowały a co za tym idzie sufit z płyt GK będzie pękał. Wykonawca proponuje na łączeniach płyt dać gips uniflota z włóknami szklanymi a dodatkowo całość sufitów (wraz ze skosami) pokryć siatką elewacyjną którą wtopi na cekol. Twierdzi że taka konstrukcja nie będzie pękać? Na łączeniach sufit ściana - akryl.Czy to poprawna technika?Pewnie większość z budujących przerabiała ten problem - proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 30.05.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Zastosuj takie coś na sufitach.http://allegro.pl/tapety-z-wlokna-szklanego-tapeta-velon-50-m2-i3216704830.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 04.06.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 z tego co czytałem w innych tematach na FM nie ma w 100% skutecznej ochrony przed pękaniem, mówi się że zawsze coś pęknie. Ja robiłem łączenia na siatkę i Acryl Putz ze śnieżki i nic puki co nie pęka. Najbardziej newralgicznym punktem jest styk okien dachowych z płytami i ścian z płytami. Sufit pracuje a ona i ściany nie, ale po to jest akryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacza58 07.06.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Hej , Pracowałem w Niemczech długi czas i zawsze jak robiliśmy sufity podwieszane a tym bardziej skosy , to na łaczenia rg dawaliśmy flizeline i knaufa uniflota , na przy oknach tylko i wyłącznie akryl super strong . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 22.09.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 na FM jest specjalny wątek na temat poddaszy - poczytaj. Jako inwestor wiem, że może pękac, ale jako wykonawca (nauczyłem się i otworzyłem swoją działalność w tym zakresie) wiem, ze na wszystko są sposoby, żeby nie pękało vario albo uniflot, taśmy amerykańskie, albo podobne, odpowiednio wykonany stelaż i nie pęknie, albo inaczej - nie powinno przynajmniej mi się już nie zdarza, żeby pękało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts