PLATINUM 23.05.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam wszystkich.Mam małe pytanie odnośnie podłaczenia sie do słupa, slup energetyki stoi 50cm od granicy mojej działki czyli juz na działce sasiada, dom ma byc w odleglosci jakies 30m od tego słupa czy zeby wejsc na ten słup i podłączyc kable potrzebuje zgody sasiada czy energetyka moze wejsc i mnie podlaczyc dodam ze działka jest opuszczona od dłuzszego czasu i szczerze powiedziawszy nikt nie bardzo wie gdzie szukac włascicieli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.05.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam wszystkich. ...czy energetyka może wejść i mnie podłączyć dodam ze działka jest opuszczona od dłuższego czasu i szczerze powiedziawszy nikt nie bardzo wie gdzie szukać właścicieli???? Musi być zgoda - ZE powinien dać Ci specjalny druk na którym właściciel działki wyraża zgodę.(tak było w moim przypadku) Idz do urzędu który wydał Tobie pozwolenie na budowę - musieli zawiadomić sąsiada o Twoim budowaniu więc mają aktualny adres.....jeśli urzędniczka potwierdzi, że dostała 2 zwrotki (takie pisma uważa się za dostarczone)może ten fakt poświadczyć Ci na druku z energetyki, że np:"brak możliwości zawiadomienia właściciela" i pieczątka z podpisem - ta informacja pozwoli na działanie ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 24.05.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Zależy kiedy i jak (prawnie) słup był stawiany. Obecnie energetyka rozbudowując linie zastrzega sobie prawo do wejścia na teren w swoich celach. Ale stare linie mają bałagan z papierami i bywa, że nikt nic nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts