rafaljezus 23.05.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) |_B_| C | | A. | D | A-kanał dymowyB,C,D-wentylacja Kanały C i D na przestrzał na bokach kominaale co z kanałem wentylacyjnym B? Czy połączyć z kanałem C czy kanał B otworzyć na zewnątrz jak na rysunku i dodatkowo z boku z lewej strony ? Proszę o podpowiedź Edytowane 23 Maja 2013 przez rafaljezus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.05.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Pomysł z otwarciem kanału B z dwóch stron chyba niezły, chociaż jak nie otworzysz, świat się nie zawali...Zachowaj dystans co najmniej 60 cm miedzy górna krawędzią otworów wentylacyjnych a wylotem dymu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 25.05.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 (edytowane) ...ale co z kanałem wentylacyjnym B? Czy połączyć z kanałem C czy kanał B otworzyć na zewnątrz jak na rysunku i dodatkowo z boku z lewej strony ? Z moich własnych doświadczeń - ani jedno, ani drugie, tylko zrobić "na przestrzał" z kanałem "C". W przeciwnym wypadku w razie wystąpienia wiatru na kierunku z "B" do "D" będziesz miał zakłócenie ciągu w kanałach "C" i "D" lub "cofkę" czyli ciąg wsteczny w tym kanale "B" Edytowane 25 Maja 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 26.05.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 dzieki za podjecie tematu, zostało jak na rysunku, murarze sie uwineli z robotą zanim padły propozycje ale nowa nauka płynie, (60 cm odległości), thx.Pozdrawiam, p.s.teraz stawiamy drugi komin, 4 wentylacyjnych, 2 dymowe ( w tym jeden jako rezerwa na gaz w przyszłości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts