H i W 01.06.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 I wszystko Fajnie, superJakoś nikt nie mówi o fakturach i podatkach?Sami fachowcy i super przeliczenia wyssane z palca?Kosztorys oparty o KNR i inne katalogi robót TO BE?To jest WASZ dach i Wasze pieniądze, Wasz materiał, a tylko robocizna dekarza...Zadajmy sobie pytanie czy Wasz materiał i dach zostanie dobrze potraktowany przez Fachowca któremu się śpieszy z przyczyn finansowychi nie porównujcie ofert fuchmajstrów z osobami prowadzącymi działalność.Życzę przemyślanych wydatków, roztropności i spójnej logiki w postępowaniu.Dach:Jakość - materiały - opinia - wykonawstwo - Święty spokój na lataDziwi Mnie podejście co niektórych Osóbza cenę malucha chcą kupić mercaSzanujcie Się Drodzy inwestorzy - zaoszczędzcie swoich nerwówI przestańcie zatrudniać tanich psełdo - fachowców za kieliszek chleba50 zł to kpina i obraza dla DEKARZA sorry robocizna wychodzi 115/m2 najprostrzego pokrycia, jakies kompletne nieporozumienie. ja za zrobienie wiezby, krycie dachowka karpiowka skomplikowanego dachu o pow 380m placilem 85pln/m2, wiec 115 za dach BEZ wiezby to chyba sie komus w glowie posralo. powedz aby sie zimnej wody napil...I to wszystko z fakturą i legalnie - to ile zostało Fachowcowi na życie?I od takich farmazonów MIE MDLIPozdrawiamI jak najdalej od fachowców poniżej kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 02.06.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 I wszystko Fajnie, super Jakoś nikt nie mówi o fakturach i podatkach? Sami fachowcy i super przeliczenia wyssane z palca? Kosztorys oparty o KNR i inne katalogi robót TO BE? To jest WASZ dach i Wasze pieniądze, Wasz materiał, a tylko robocizna dekarza... Zadajmy sobie pytanie czy Wasz materiał i dach zostanie dobrze potraktowany przez Fachowca któremu się śpieszy z przyczyn finansowych i nie porównujcie ofert fuchmajstrów z osobami prowadzącymi działalność. Życzę przemyślanych wydatków, roztropności i spójnej logiki w postępowaniu. Dach: Jakość - materiały - opinia - wykonawstwo - Święty spokój na lata Dziwi Mnie podejście co niektórych Osób za cenę malucha chcą kupić merca Szanujcie Się Drodzy inwestorzy - zaoszczędzcie swoich nerwów I przestańcie zatrudniać tanich psełdo - fachowców za kieliszek chleba 50 zł to kpina i obraza dla DEKARZA sorry robocizna wychodzi 115/m2 najprostrzego pokrycia, jakies kompletne nieporozumienie. ja za zrobienie wiezby, krycie dachowka karpiowka skomplikowanego dachu o pow 380m placilem 85pln/m2, wiec 115 za dach BEZ wiezby to chyba sie komus w glowie posralo. powedz aby sie zimnej wody napil... I to wszystko z fakturą i legalnie - to ile zostało Fachowcowi na życie? I od takich farmazonów MIE MDLI Pozdrawiam I jak najdalej od fachowców poniżej kosztów. Moze ciebie mdli, mnie nie mdlilo a w portfelu zostalo, jezeli ktos byl gotow zrobic za te cene to czmu nie? cena 85 top cena netto. Ile fachowcowi zostalo to juz jest jego a nie moj klpot, skoro sie zgodzil, to znaczy ze mu zostalo. Mnie mdli na mysl o "fachowcach" ktorzy mysla ze sa tak dobrzy i nizastapieni ze biora stawki godzinne po 60pln, a jak ktos tanszy to be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figa112 03.06.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Popieram mój fachowiec weżmie połowe tego co spec z ruuki .Pan jest polecany praktycznie przez każdego kto robił dach w grupie wrocławskiej czy ktoś w związku z tym że pan bierze dużo mniej miałby odwagę nazwać go partaczem?A do wszystkich fachowców których mdli na niskie stawki innych radzę pisać do muratora bo dopiero u nich to są niskie stawki za robociznę.Ciekawe skąd brali wyliczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek592 03.06.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 1m2 układanie dachówki to cena jest 60-70zł z więżbą, karpiówka droższa, za 1m2 dachu z blachy to jest cena 35-45 max z rynnami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figa112 03.06.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Wojtku592 i Twoje stawki są zbliżone do tego co mi oferowali za dach we wrocku może troszkę wzwyż ale niewiele.Po nagonce fachowców z ,,wyższej półki" miałam obawy że to za mało ale 70 zł wezmie spec sprawdzony i polecany więc myślę że to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 11.06.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 kurde a u mnie zawolali 36 tys. za caly dach - podstawa domu 9x10(dokladnie nie wiem jaka powierzchnia dachu) - dach dwuspadowy z jednym oknem w dachu .. czy to nie za duzo ... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 13.12.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 U mnie wygląda to tak. Dach dwuspadowy o pow. 200 m2 (bez udziwnień), cztery okna dachowe, jeden wyłaz dachowy, stalowe rynny. Budowa na śląsku.Koszty: a) więźba 7,5-8,5 tys.zł (mam oferty z 3 okolicznych tartaków), b) dachówka ceramiczna roben monza plus antracyt angoba 11 tys zł, dachówka betonowa brass celtycka lumino grafit, albo IBF podwójne S antracyt o 3-4 tys. taniej, c) akcesoria dachowe razem z oknami dachowymi, orynnowaniem itp. 12 tys.d) robocizna (położenie więźby, dachówki, montaż okien dachowych, rynien itp - bez wykonania podbitki) to 13 tys. zł.RAZEM koszt wykonania dachu to około 40-45 tys zł w zależności od wyboru dachówki.Co myślicie o moich kosztach za robociznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcopolo61 25.02.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witam Proszę o wysłanie mi numeru telefonu tej grupy dekarskiej co u Was robiła dach ( 50 zł za metr )Pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts