Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt robocizny za dach

nowmich

Recommended Posts

I wszystko Fajnie, super

Jakoś nikt nie mówi o fakturach i podatkach?

Sami fachowcy i super przeliczenia wyssane z palca?

Kosztorys oparty o KNR i inne katalogi robót TO BE?

To jest WASZ dach i Wasze pieniądze, Wasz materiał, a tylko robocizna dekarza...

Zadajmy sobie pytanie czy Wasz materiał i dach zostanie dobrze potraktowany przez Fachowca któremu się śpieszy z przyczyn finansowych

i nie porównujcie ofert fuchmajstrów z osobami prowadzącymi działalność.

Życzę przemyślanych wydatków, roztropności i spójnej logiki w postępowaniu.

Dach:

Jakość - materiały - opinia - wykonawstwo - Święty spokój na lata

Dziwi Mnie podejście co niektórych Osób

za cenę malucha chcą kupić merca

Szanujcie Się Drodzy inwestorzy - zaoszczędzcie swoich nerwów

I przestańcie zatrudniać tanich psełdo - fachowców za kieliszek chleba

50 zł to kpina i obraza dla DEKARZA

sorry robocizna wychodzi 115/m2 najprostrzego pokrycia, jakies kompletne nieporozumienie. ja za zrobienie wiezby, krycie dachowka karpiowka skomplikowanego dachu o pow 380m placilem 85pln/m2, wiec 115 za dach BEZ wiezby to chyba sie komus w glowie posralo. powedz aby sie zimnej wody napil...

I to wszystko z fakturą i legalnie - to ile zostało Fachowcowi na życie?

I od takich farmazonów MIE MDLI

Pozdrawiam

I jak najdalej od fachowców poniżej kosztów.

I wszystko Fajnie, super

Jakoś nikt nie mówi o fakturach i podatkach?

Sami fachowcy i super przeliczenia wyssane z palca?

Kosztorys oparty o KNR i inne katalogi robót TO BE?

To jest WASZ dach i Wasze pieniądze, Wasz materiał, a tylko robocizna dekarza...

Zadajmy sobie pytanie czy Wasz materiał i dach zostanie dobrze potraktowany przez Fachowca któremu się śpieszy z przyczyn finansowych

i nie porównujcie ofert fuchmajstrów z osobami prowadzącymi działalność.

Życzę przemyślanych wydatków, roztropności i spójnej logiki w postępowaniu.

Dach:

Jakość - materiały - opinia - wykonawstwo - Święty spokój na lata

Dziwi Mnie podejście co niektórych Osób

za cenę malucha chcą kupić merca

Szanujcie Się Drodzy inwestorzy - zaoszczędzcie swoich nerwów

I przestańcie zatrudniać tanich psełdo - fachowców za kieliszek chleba

50 zł to kpina i obraza dla DEKARZA

sorry robocizna wychodzi 115/m2 najprostrzego pokrycia, jakies kompletne nieporozumienie. ja za zrobienie wiezby, krycie dachowka karpiowka skomplikowanego dachu o pow 380m placilem 85pln/m2, wiec 115 za dach BEZ wiezby to chyba sie komus w glowie posralo. powedz aby sie zimnej wody napil...

I to wszystko z fakturą i legalnie - to ile zostało Fachowcowi na życie?

I od takich farmazonów MIE MDLI

Pozdrawiam

I jak najdalej od fachowców poniżej kosztów.

Moze ciebie mdli, mnie nie mdlilo a w portfelu zostalo, jezeli ktos byl gotow zrobic za te cene to czmu nie? cena 85 top cena netto. Ile fachowcowi zostalo to juz jest jego a nie moj klpot, skoro sie zgodzil, to znaczy ze mu zostalo.

Mnie mdli na mysl o "fachowcach" ktorzy mysla ze sa tak dobrzy i nizastapieni ze biora stawki godzinne po 60pln, a jak ktos tanszy to be

Popieram mój fachowiec weżmie połowe tego co spec z ruuki .Pan jest polecany praktycznie przez każdego kto robił dach w grupie wrocławskiej czy ktoś w związku z tym że pan bierze dużo mniej miałby odwagę nazwać go partaczem?A do wszystkich fachowców których mdli na niskie stawki innych radzę pisać do muratora bo dopiero u nich to są niskie stawki za robociznę.Ciekawe skąd brali wyliczenia?

• 2 weeks później...
  • 6 months później...

U mnie wygląda to tak.

Dach dwuspadowy o pow. 200 m2 (bez udziwnień), cztery okna dachowe, jeden wyłaz dachowy, stalowe rynny. Budowa na śląsku.

Koszty:

a) więźba 7,5-8,5 tys.zł (mam oferty z 3 okolicznych tartaków),

b) dachówka ceramiczna roben monza plus antracyt angoba 11 tys zł, dachówka betonowa brass celtycka lumino grafit, albo IBF podwójne S antracyt o 3-4 tys. taniej,

c) akcesoria dachowe razem z oknami dachowymi, orynnowaniem itp. 12 tys.

d) robocizna (położenie więźby, dachówki, montaż okien dachowych, rynien itp - bez wykonania podbitki) to 13 tys. zł.

RAZEM koszt wykonania dachu to około 40-45 tys zł w zależności od wyboru dachówki.

Co myślicie o moich kosztach za robociznę?

• 2 months później...