apeska 27.04.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 KOchani, nie śmiejcie się ze mnie za bardzo, mam poważny problem. Mam najprawdziwszą na świecie arachnofobię i "zaatakowana" przez pająka dostaję napadów niemal histerii. Walczę z tym , jak mogę, ale uwierzcie - nie jest to łatwe. A przecież nie dam się sterroryzować we własnym ogrodzie. Przeprowadzamy się we wrześniu, a ja się obawiam, jak to będzie z tymi pająkami. Czy ktoś ma jakiś patent, żeby te zmory nie wchodziły przynajmniej do domu? W ogrodzie OK, jakoś przeżyję, po prostu schodzę z drogi, ale w domu?!!? Wiem, że nie da się tego całkiem wyeliminować, ale może jakoś ograniczyć? Dodam, że mój irracjonalny lęk jest tak olbrzymi, że wynoszenie pająków z domu nie wchodzi w grę. PO prostu nie podejdę do takiego gada i już. POzdrawiam. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.04.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Całkowicie zwalczyc sie nie da. Możesz na oknach i drzwiach balkonowych zamontować siatki /jednoczesnie będą chronic przed komarami i muchami/. Dokladnie sprzątać, również za szafami, pod łóżkami i komodami. Hodować mysliwego / w naszym przypadku to kot Tolek/. I ......przestac sie bać. Jeżeli nie mozesz sama, postaraj skontaktowac się z psychologiem, ktory za pomocą np. hipnozy zwalczy ten lęk u Ciebie. Powodzenia. /ja tez nie znoszę pająkow/ co nie oznacza, ze z oddali nie rzucam w niego kapciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.04.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Zdecydowanie polecam kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apeska 27.04.2004 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Koty naprawdę jedzą pająki, czy mnie podpuszczacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 27.04.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Koty naprawdę jedzą pająki, czy mnie podpuszczacie? Koty mojej pani (nb. mającej również arachnofobię) pająków nie jedzą, ale - serio - lubią się nimi bawić, a taka zabawa dla pajączka raczej nigdy nie kończy się dobrze A martwy pająk już dla niej jest niegroźny. Proponuję prócz kota zadbać także o to, by kratki wentylacyjne w domu miały siateczkę zapobiegającą "inwazji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.04.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 nasz kot jest wszystko żerny. To znaczy wszystko co tylko uda mu sie upolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 27.04.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Ja też sie histerycznie boję pająków. I powiem szczerze że też się zastanawiałam co zrobic z tym problemem we własnym domu. Może są jakieś preparaty odstraszające? Bo jak są na muchy i komary to może i na pająki? Czy ktoś słyszał? Albo może się wypowie jakiś biolog czy np preparat na komary będzie działał na pająki? Pewnie nie ale może jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 28.04.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Moje koty też lubia wcinać wszystko co się rusza. A pająków w domu chyba nie uda się uniknąć Na zimę będą się schodziły z pola. Ostatnio widziałam zdjęcie pająków wielbłądzich (czy jakoś tak), które podobno żyją w Iraku. Nasze przy nich to pestka - to w ramach pocieszenia Mnie samo zdjęcie przyprawiło o słabość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.04.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Moja córa siniała jak łaziło to to po domu. Nie ma bata..pająk wlezie i już. Najgorzej jesienią, kiedy ciągną stadami do cieplejszych kątów. Jedynym ratunkiem na to by jakoś spała, była moskitiera via IKEA. Fantastycznie uszczelniana na noc taśmą bezbarwną dawała poczucie bezpieczeństwa. Troszkę złudne nadzieje daje psiukanie wszelakimi aerozolami na muchy. Wydaje się,że pająki nie oddychają wtedy przez pół dnia. Kapciem ..to gwarancja że stwór nie przeżyje. A ja panikuję na widok końskiej pijawki.. kto da więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.04.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Dla mnie http://www.zoo.poznan.pl/index/pajak.jpg no i skolopendry, ale zdjecia nie mam, na szczęscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apeska 28.04.2004 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Litości, tylko nie takie zdjęcia!!! Przecież ja spać nie będę mogła!!Gdyby mnie takie "bydlę" napadło, to chyba bym naprawdę zwariowała.Dzięki Bogu w moim ogróku biegają sobie tylko anemiczni kuzyni tego ze zdjęcia, a już przyprawiaja mnie o histerię.A tak zupełnie serio, to przyłączam się do pytania Agi75, czy są jakieś preparaty, które np. rozpylone przy oknie zniechęcą pająki do odwiedzin, a przy okazji nie wyduszą domowników??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.04.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Mam skasować? czy dodać animacje? Twoje zyczenie bedzie dla mnie rozkazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apeska 28.04.2004 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Animację???!!!! Chcesz mnie zabić?? JA mam jescze masę kredytu do spłacenia, nie mogę tak odejść zadłużona. Ale wiesz co, zostaw go takiego nieruchawego, będę się hartować!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.04.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 jak hartowała sie stal......... Dobrze, ale jak bedziesz miała dość, to daj znać - zlikwiduje to monstrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.04.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Maju..dla mnie pijawę.Będę ją dziugać ołówkiem ..Może mi to się utrwali i przelezie na zachowania w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 29.04.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Nie będę was dręczyła zdjęciami ale zainteresowani mogą sobie spojrzeć o czym pisałam: http://www.snopes.com/photos/bugs/camelspider.asp#photo brrrr maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 29.04.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 o jesssssssssssssu ale koszmar dobrze, że u nas są tylko takie mikroskopijne bo jakby mój kocurek sobie z takim bydlakiem poradził przecież on jest prawie jego wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apeska 29.04.2004 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Ewo, oczywiście wlazłam tam i zobaczyłam!!!!! I po co mi to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.04.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Ziabko dla Ciebie. Dźgaj ile wlezie. http://www.psr.waw.pl/img2/pijawka_lek2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 06.05.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 O Matko!!!! Dzisiaj nici z śniadanka.... Chyba zabetonuję ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts