ziaba 06.05.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 oooo...........jakowaś zagraniczna... u nas ino takie czarne. bleeeeee jestem po sniadaniu...........ale ile podziugałam tyla mojego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 06.05.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Ja tyż nie lubiem pająków. A one mnie chyba tak bo dość sporo ich zamieszkało w garażu i czasem do domu włażą. To dobrze znane kątniki domowe, spore bestie, jak rozciągną odnóża to dochodzą do 7 cm!Zobaczcie sami:http://www-users.mat.uni.torun.pl/~szosz/katnik.jpgOPIS:Pająk długości 12-18 mm, długonogi i dość silnie owłosiony. Ubarwienie szarożółte z ciemnobrązowym rysunkiem, odwłok z niewyraźnymi, załamanymi plamkami. Nogi jednolicie szarobrązowe.WYSTĘPOWANIE:Głównie w budynkach, zwłaszcza w piwnicach, poza tym także w środowisku naturalnym. Niemal wszędzie liczny.WARTO WIEDZIEĆ:Ten stosunkowo długowieczny pająk (może dożyć ok. 4 lat) buduje w kątach pokoi, za szafami i w podobnych miejscach poziome, dachowate sieci, wydłużające się z jednej strony w lejkowatą rurkę mieszkalną. W razie niedostatku pokarmu opuszcza w nocy swoją sieć i nierzadko zapuszcza się w miejsca, z których nie potrafi się później wydostać, np. do zlewozmywaka, umywalki czy wanny. Wędrują również samce poszukujące samic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2004 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 U mnie występuję takie grubaśne "krzyżaki"- wyglądają jak miniatury tarantul. Najczęściej spotkać je można na tarasie i balkonie w porze wieczornej kiedy wychodzą ze swoich kryjówek i rozwieszają się na swoich pajęczynach. Jest ich naprawdę sporo- a rozmnażaja się jak "zające"-okropieństwo. Ja za to wkraczam z Raidem i psikam na nie ile wlezie- a one się zwijają i padają no i na jakiś miesiąc jest spokój. I tak od kwietnia do października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniell 07.05.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 U mnie najwiecej pająkó mnoży się w nieużywanej studni. Gdy otworzyłęm ją raz w tamtym roku wyskoczyło z niej tysiące małych i dużych pająków. Aż się boje pomyśleć co będzie teraz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 10.05.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Nie otwieraj tej studni albo ją po prostu zasyp.Oczywiście jesli ci te pająki przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 10.05.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 A ja swego czasu miałam w oknach 2 dorodne krzyżaki. Jeszcze wtedy nie mieszkałam. Jeden miał sieć na całą wnękę okienną i naprawdę wyglądało to okazale. Aż dziw, że natura może stworzyć takie piękne rzeczy. Przyglądając się z daleka i zza szyby trochę się oswoiłam z pająkami, ale nie zapałałam do nich sympatią. Posiadanie pająków ma też zalety - pająki zjadają muchy. Z dwojga złego wolę pająki, bo muchy napawają mnie obrzydzeniem. Raz byłam świadkiem "polowania". Prawdziwy film przyrodniczy na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 10.05.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Ludzie Kochani,nie dawajcie tu tych okropnych zdjęć bo od razu mi się zimno zrobiło jak je zobaczyłam!!! Szukam sposobu zwalczania pająków a tu takie coś. Na szczęście jest jedna dobra rada - muszę spróbować z tym Raidem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 10.05.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 KOCHANI ARACHNOFOBICI!!! Jak takiego maluśkiego pajączka zobaczycie, to spróbujcie sobie wytłumaczyć, że to stworzonko jak WAS widzi to jest w większym strachu niż WY A tak swoją drogą to w naszym klimacie chyba nie ma jadowitych pająków, więc nie ma się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apeska 11.05.2004 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Gorgu77,ten Raid to jakiś taki uniwersalny, czy specjalny na moich ulubieńców? Bo wiem, że niektóre "odkomarzacze" też działają, ale nie do końca, bo tylko "ogłuszają" takiego gada, a po chwili znowu dochodzi do siebie i straszy.Co do tego, ze nie są jadowite, to oczywiście wiem, ale wcale mnie to nie pociesza - ja się nie boję, że mnie gad dziabnie, tylko boję się tak ogólnie (irracjonalnie). POzdrawiam wszystkich pająkofobów.Acha, trochę pomaga piwo - stosowane wewnętrznie przez pająkofoba - ale przecież nie da się całe życie na rauszu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 11.05.2004 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 (edytowane) . Edytowane 21 Listopada 2014 przez bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 12.05.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Poza tym trzeba pamiętać, że pajęczyna zagnieciona z chlebem była doskonałym środkiem na rany. No i: gdzie są pajęczyny, tam są ładne dziewczyny! A na poważnie - ja nie zabijam pająków - czekam, aż same znów się schowają. Robią mi uprzejmość i spylają aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts