_unnamed 27.04.2014 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Papa już w większości rozłożona i zgrzana. Przyjechał też styropian. Najwięcej roboty jest ze sprzątaniem i upychaniem styro po kątach. Salon ze styropianem: Salon posprzątany: Salon i korytarz z papą: Przedłużenie stropu też przygotowane: zaszalowane i zazbrojone. Betoniara kupiona - będziemy kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 28.04.2014 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dziś przyjechał żwir i rozpoczęło się kręcenie. Mój pierwszy w życiu betron: i efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 18.05.2014 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ostatnie dni minęły na rozkładaniu folii i styropianu (pierwszej warstwy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 22.05.2014 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Od poniedziałku weszli hydraulicy i idą z rurami jak burza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 26.05.2014 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 W ostatnich dniach "dorzuciłem" drugą warstwę styro w salonie, co wykorzystali hydraulicy i rozłożyli rurki od podłogówki. Ja tymczasem "lecę" dalej z drugą warstwą styro na parterze. [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 04.06.2014 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Podłogówka cała ułożona. Ja powoli dostaję świra na widok styropianu, w którym muszę rzeźbić rowki na rury. Ale powoli robota idzie ku końcowi. W poniedziałek przyjeżdżają wylewki... Przy schodach nie układałem styropianu do samej krawędzi, tylko zostawiłem 10cm, które wypełni wylewka. Czytałem, że tak ma być ok. Żeby skrajne płyty nie fruwały dostały po jednym lub dwa kołeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 08.06.2014 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Styropian już wszędzie rozłożony. Docinania bruzd pod rurki mam już dosyć na całe życie. Udało się też przygotować schodki na gruncie. Beton posmarowany jest sytrobitem, który stanowi izolację powłokową i jednocześnie lepiszcze dla styropianu: Na poddaszu, gdzie nie ma podłogówki styropian został przykryty folią. Na folii oznaczyłem miejsca przebiegu kanałów wentylacyjnych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 20.06.2014 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Wylewki już zakończone - spokojnie sobie schną. Ze względu na grubość: na piętrze potrzebują 6 tygodni, na parterze 12 tygodni a w garażu... 1,5 roku. Na parterze powstał problem z potrójnym schodkiem: ja odmówiłem wykonania go bezpośrednio na chudziaku (bez styro) a wylewkarze odmówili wykonania wylewki na styropianie. Tak więc styropian pozostał (12cm) a na wierzchu powstała bryła żelbetowa gr. min 10cm zakotwiona zbrojeniem do ścian: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 21.08.2014 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Podczas dłuższej przerwy w prowadzeniu dziennika powstało trochę instalacji elektrycznej, teletechnicznej i alarmowej. Wszystko "tymi ręcami" Zostało też wykończone szambo: zainstalowana rura ssawna oraz pływak do wskazywania poziomu napełnienia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 26.08.2014 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Zrobiłem dziś szczegółowe zdjęcia sposobu montażu drzwi zewnętrznych. Ościeżnica podparta jest na podporach montażowych a bezpośrednio pod progiem znajdzie się styrodur. Dziś przywiozłem też elementy do montażu "górnej" części wentylacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 31.08.2014 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Powoli przygotowujemy się do zimy. W związku z problemem przeciekającego komina: gdzie podejrzenie jest takie, że woda przesiąka przez klej do wełny, powierzchnia komina została zagruntowana i opaćkana folią w płynie: Zaizolowane zostały też ściany szczytowe (od góry): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 10.09.2014 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Teraz trwa zamykanie okapów dachu. Przycinanie styropianu: i instalacja na murłacie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 18.10.2014 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Okapy już zamknięte. Można ruszać z wentylacją. Na pierwszy ogień - czerpnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 08.11.2014 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Wentylacji część dalsza: Zakopaliśmy też GWC - nie obyło się bez wypadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 07.01.2015 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Dalsze prace idą powoli... Układanie wełny: Instalacja wentylacji: Podłączona jest już też docelowa instalacja elektryczna. Taki wypas, że w jednej rozdzielni się nie zmieściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 18.03.2015 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 W oczekiwaniu na forumowego Wodza, który zajmie się zabudową poddasza, jedno pomieszczenie zostało wydzielone na poligon pracy samodzielnej. Na zdjęciach przebieg prac krok po kroku: W sypialni powstała też samodzielnie zaprojektowana i wykonana przedścianka akustyczna oddzielająca łazienkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 18.03.2015 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Instalacja wentylacji została już doprowadzona do stanu pozwalającego na jej zabudowanie: Wentylacja grawitacyjna garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 31.03.2015 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Prace przy zabudowie poddasza posuwają się do przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 20.04.2015 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Druga warstwa wełny już na miejscu. W reszcie widać docelowy kształt pomieszczeń: Prace samodzielne skupiają się teraz na zewnątrz - w postaci murowania hydroforni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 07.06.2015 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Skosy i sufity poddasza już gotowe. Wydaje mi się, że robota dobrze zrobiona Prac samodzielnych przy hydroforowni ciąg dalszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts