mrxaoo 26.05.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Mam do przycięcia kilka rur centralnego odkurzacza - PCV, białe. Nie będę kupował urządzenia specjalistycznego, bo nie jest to ekonomicznie uzasadnione. Czy w związku z tym można to zrobić bez uszczerbku na jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 26.05.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Kątówka i tarcza do metalu grubości 1mm lub 1,6 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.05.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Ja cięłam zwykłą ręczną piłą z brzeszczotem do metalu, potem krawędzie wygładziłam papierem ściernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 26.05.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Kątówka i tarcza do metalu grubości 1mm lub 1,6 mm. kątówka rozgrzewa plastik co zmienia jego strukturę robi się bardziej kruchy zła rada zwykła piłka do metalu to prawidłowe narzędzie w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 26.05.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Dzięki, piłka do metalu wygrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 12.08.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 kątówka rozgrzewa plastik co zmienia jego strukturę robi się bardziej kruchy zła rada zwykła piłka do metalu to prawidłowe narzędzie w tym przypadku Ile tego plastiku nagrzeje? Kilka mm. Na złączu to i tak nie ma znaczenia. Oczywiście można i brzeszczotem ale już prościej nożem naciąć dosyć głęboko i złamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 12.08.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Własnie w weekend ciołem szlifierka kątową z cieniutką tarczą i nic się nie nagrzewało !!!!! Ciołem rury PCV szare i pomarańczowe (chyba ktoś kto to napisał nie wie co pisze albo nigdy tego nie robił).Obklej najpierw rure sobie taśmą papierową taką żułtą wtedy cieńcie jest równe na obwodzie. Szlifierką rówież robiłem stożek (taki jak jest na orginalnych) żeby rure łatwiej wcisnąć i wychodzi elegancko. Szlifierke przydusiłem deskami i operowałem sobie rurą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edomek 13.08.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Załóż na boszkę tarczę do cięcia betonu idzie elegancko lepiej niż tarcza do metalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 13.08.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Glos za szlifierka katowa. tyle ze tarcza widiowa do drewna lub tarcza diamentowa do betonu. Nic sie nie nagrzewa jak ktos wyzej sugerowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oslo88 13.08.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Nawet gdybyś miał 4mm te pcvki to nie zdążą się nagrzać przy kątówce, jeżeli ktoś jest bardzo przewrażliwony to polewaj, a krawędzie - drobnym ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts