Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakim zakupem warto zdazyc przed 1 maja?

Recommended Posts

Poradzcie mi, bo nie wiem co pierwsze warto kupic. Mam do wyboru: ocieplenie scian styropianem lub kociol gazowy CO. Mam wybudowany parter a gdzies za miesiac bedzie wszystko przykryte dachem i wstawione okna. Co warto pierwsze zrobic = zamowic przed 1 maja: ocieplic dom, czy zainstalowac piec CO? W sumie ocieplenie styropianem mozna zrobic pod koniec lata, ale jak uwazacie?

Pellov: akurat nie pale już :)

Chyba jednak zdecyduje sie na piec, bo zeby zalac posadzki to trzeba rozprowadzuic instalacje CO, a przed zalaniem warto sprawdzic jak grzeje i czy sa nieszczelnosci :) A ocieplic dom zawsze mozna nawet tuz przed zima :)

Do sprawdzania szczelności instalacji grzewczych piec nie jest w ogóle potrzebny. A masz już drzwi i okna? A jak Ci wytniosą piec?

Tak tylko myślę .

Pozdrawiam i trafnego wyboru. Ja chyba wcześniej zamówiłbym okna, drwzi wejściowe i ocieplenie.

pzdr

ja w sobotę kupiłem drzwi zewnętrzne gerdy - jestem do przodu montaż :D (i tak cena była stała od jakiegoś czasu), natomiast wiele materiałów budowlanych i tak już podrożało, więc ja się nie rzucam, tylko robię zgodnie z harmonogramem prac (a właściwie takim, jaki wychodzi z budowy :wink: ).

......

i tak sobie myslę ... patrząc na te ceny ...

że chyba w maju czy czerwcu bedzie taniej (mimo zmiany vatu)

jak widze sprzedawcy tak wywindowali ceny i żałuję że zakupów nie zrobiłem w lutym czy w marcu

pzdr Darek

Też mi się wydaje, że pewne art. mogą być tańsze (np. styropian, który w ostatnich dniach poszedł w górę :-? ). Wiadomo: im większy popyt, tym wyższa cena. Rzuciłam się "tylko" :wink: na piec i kaloryfery (i tak musiałabym je za chwilę kupić). Troszkę chce mi się śmiać (dziś byłam w castoramie - takich kolejek, jak żyję nie widziałam) z tych wszystkich ludzi, którzy stoją z jednym workiem cementu przy kasie - bo za tydzień będzie droższy o 70 groszy :D .

Aaaa juz sie wyluzowałem :lol:

Nie kupuje pieca (czuje ze beda tansze wraz z montazem), nie kupuje styropianu (przeciez mozna kupic dopiero przed zima), kupuje tylko stal ktora na dniach bede potrzebowal do wienców i zamawiam beton, ktory bedzie potrzebny do wylewek stropów w najblizszych 2ch tygodniach. Co ma byc to bedzie :)

Miłej nocy życzę :)

Po pierwsze: w większości hurtowni (we Wrocławiu) już nie chcą sprzedawać z 7% tylko przyjmują zamówienia na maj -22%, czyli po ptokach :evil:

a po drugie, chyba co mogło wzrosnąć to już wzrosło dzięki panice która nakręciła popyt.

Teraz (pocieszam się) za tydzień, dwa znowu ceny spadną, albo rabaty wzrosną :wink: