nickmoni 26.05.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Witajcie, mam kocioł Wolf CGB-11 zaopatrujący podłogówkę, z zas.CSW-120 + BM ; ok 3 tyg temu wyłączyłam CO i włączyłam grzanie tylko CWU i teraz za każdym razem, jak sprawdzam na sterowniku temp. kotła i temp. powrotu to jest to 20 st. (oczywiście poza chwilami, kiedy ma zadane podgrzewanie wody - wtedy temp.dużo wyższa). zadana temp.pomieszczenia 5 st.Czy to normalne, że mimo wyłączenia grzania i w chwilach niegrzania wody temp ma aż 20st? Czy to znaczy, że w rurach podłogówki ma ona taką temp? Czy tak musi być? Jeśli tak to po co? Dodam, że na 10 dni grzania samej cwu mam zużycie ~ 8m3 - to chyba w granicach normy? czy to znaczy, że nie mogę wyłączyć pompy od podłogówki, bo woda wciąż krąży w jej rurach? Czy może te 20 st piec sobie trzyma, żeby mu było łatwiej/ekonomiczniej podgrzać tę wodę w zasobniku i nie ma to nic wspólnego z podłogówką?Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiamMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts