m.api 26.05.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Pytanie jak w temacie a nie znalazłem na forum odpowiedzi. Są jakies przeciwwskazania? Szlaka jest ciepła,dość dobrze się zagęszcza i raczej nie osiada po zagęszczeniu a dostęp mam za darmochę. Czy mozna szlakę zastosować jako obsypanie drenażu( oprócz geowłókniny i żwiru oczywiście)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cefas 26.05.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 z tego co mi się kojarzy to pod wpływem wody robi się klejąca maź... chyba że jestem w błędzie jeżeli tak to nie nadaje się raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.api 26.05.2013 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Mam parking na 4 auta wyłożony szlaką i zawibrowany już tak z 5 lat i nie widzę aby robiła się maź i właśnie po deszczu parking nie jest rozmokły jak pozostała część grutnu a wokół same gliny. Jak ktoś wie proszę o konkretne powody aby szlaki nie zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.05.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Są jakies przeciwwskazania? Szlaka jest ciepła,dość dobrze się zagęszcza i raczej nie osiada po zagęszczeniu a dostęp mam za darmochę ..( oprócz geowłókniny i żwiru oczywiście)? Zależy - skąd pochodzi , co było produktem z którego po spaleniu powstała i czy nie jest szkodliwa dla zdrowia, roślin, wody.( jak wiem to szlaka może być również promieniotwórcza) więc ta "darmocha" może okazać się bardziej "droga". Wybór należy do człowieka, jak zawsze i nie jestem wcale eco tylko uważam, że jeśli sam zrobię coś świadomie(mój dom) to chcę, aby to było lepsze niż w miejscach gdzie nie miałem na to wpływu(blokowisko). Pozdrawiam i życzę słusznych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.api 26.05.2013 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Szlaka pochodzi z ciepłowni ze spalania węgla, więc wszystko jest i tak w naszej Matce Ziemi jeśli chodzi o Eko:). Chociaż uran też w niej jest a pod domem nie chciałbym go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.05.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Szlaka pochodzi z ciepłowni ze spalania węgla, więc wszystko jest i tak w naszej Matce Ziemi jeśli chodzi o Eko:). Chociaż uran też w niej jest a pod domem nie chciałbym go mieć Azbest też nie jest wytworem ludzi ! kiedyś używany w produkcji eternitu ( w budownictwie bo o tym mowa) jako cudowny środek na trwałość i niepalność dzisiaj jest niepożądany i bardzo niebezpieczny. Wiele pierwiastków i związków jest nieszkodliwa lecz po utlenieniu takimi się staje, a spalanie to gwałtowny proces.... Ja szanuję wolę ludzi ale czasem warto się zastanowić..kreozot węglowy(dawniej był stosowany głównie do impregnacji drewnianych podkładów kolejowych oraz słupów telefonicznych i energetycznych) - też jest pochodzenia z węgla - obecnie niedopuszczalny Czytam forum i jak widzę nie tylko tu kolega chce stosować tą "darmochę"- powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 27.05.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Klejąca maź się ze szlaki nie robi(bynajmniej z takiej po spalaniu węgla) ale to niezbyt zdrowe może być więc ja bym odradzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts