Viszna 26.05.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Witam! Mam "mały" problem, otóż do domu włażą mi myszki polne, a wchodzą przez RURY a dokładniej powygryzały sobie drogę przez otuliny wokół rur. Na załączonym zdjęciu widać jak to wygląda w kuchni -najpierw zauważyłem mały otworek przy kranie z wodą, jak go zakleiłem silikonem to po kilku dniach pojawił się obok rury ściekowej (wyżej) tynki gipsowe więc miękkie. No i teraz pytanie -jak tą "sprawę załatwić"? Jakiś sposób na zabezpieczenie / wypełnienie tych wygryzionych tuneli -myślałem o piance do montowania okien aby "odbudować" izolację rur, tylko nie wiem jak daleko się uda mi tę piankę tam wepchnąć no i obawiam się, że myszy znów sobie w niej powygryzają tunele. Nie wiem natomiast którędy myszy dostają się do rur, gdyż w kotłowni wszystkie rury, które wchodzą pod posadzkę są porządnie zabezpieczone (kafelki) i nie ma tam żadnych szczelin, aby się mogły myszy przecisnąć, obawiam się że jakoś dostają się pod wylewkę tylko nie wiem którędy... Niestety mam psa i nie mogę w domu zastosować żadnych odstraszaczy ultradźwiękowych, a w okolicy dopiero stoi kilka domów, a w koło pola więc jeszcze przez długi czas będą nas dręczyć małe gryzonie. P.S. Pies oczywiście poluje jak porządny kot i ma już na swoim koncie kilkanaście polowań zakończonych sukcesem, ale to jest "kropla w morzu" szczególnie jesienią i zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 26.05.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Do tuneli mozesz powpychac siatkę z drutu o małych oczkach i zapiankowac. Chyba drutu nie przegryzą?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.05.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Sprzedaj psa i kup trzy koty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 27.05.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Na szczury które przegryzają beton w fundamencie jest sposób z potłuczonym szkłem. Dodaj potłuczonego szkła do pianki może pomoże. Jakieś kratki jak kolego podpowiada czy kawałki stali pozostałości po budowie - stali i szkła nie przegryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts