TitanBlack 26.05.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Witam, niedługo planuje remont jednego pomieszczenia w piwnicy gdzie aktualnie mam malutką siłownie. Planuje tam założyć nową instalacje elektryczną, ocieplić zewnętrzne ściany oraz je wyrównać płytami g-k, chciałbym także zrobić sufit podwieszany a w nim taśma rgb tylko problem polega na tym że piwnica jest strasznie niska waha się w granicach 210- 205 cm. Myślę też o skuciu wylewki na ziemi i spróbowaniu trochę pogłębić przy okazji ocieplić podłe tylko to dość stare budownictwo z lat 60 i mam niepewność co do schodzenie niżej bo nie wiem do jakiej głębokości są fundamenty. I teraz takie pytanie czy wgl podwieszany sufit będzie na takiej niskiej wysokości dobrym pomysłem? nie chce obniżać całego sufity tylko same rogi na półokrągło oraz w odległości do 30 cm od ścian . dodaje zdjęcie projektu;) Licze na wasze komentarze. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TitanBlack 02.06.2013 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 I jak? doradzi ktoś czy podwieszany sufit będzie ładnie wyglądać na takiej wysokości czy jednak nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 02.06.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Zależy ile masz wzrostu . Zwykle 200 cm wystarczy do normalnego użytkowania tego typu pomieszczeń , ale .... czy Ci się "Atlas" zmieści w tej wysokości? Raczej wątpię. Na bieżni też możesz zahaczać głową o sufit. Musisz zrobić odkrywkę przy ścianie i ściągnąć fachowca - wykonawcę. Niech na miejscu oceni stan oraz koszt obniżenia wylewek. No i wentylacja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TitanBlack 02.06.2013 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 nie nalezę do wysokich mam 170 cm wzrostu, wszystko się zmieści;) tylko chodzi o to czy będzie ładnie wyglądać bo samo obniżenie nie bedzie duże sądze że max już z płytą g-k to 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 02.06.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 IMHO raczej nie. Wszelkie obniżenia w niskim pomieszczeniu raczej przytłaczają optycznie i fizycznie. Może bezpieczne lustro na sufit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TitanBlack 02.06.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Hm lustro? to raczej za drogo wyjdzie i mało estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts