Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podwieszany sufit w niskim pomieszczeniu

TitanBlack

Recommended Posts

Witam, niedługo planuje remont jednego pomieszczenia w piwnicy gdzie aktualnie mam malutką siłownie. Planuje tam założyć nową instalacje elektryczną, ocieplić zewnętrzne ściany oraz je wyrównać płytami g-k, chciałbym także zrobić sufit podwieszany a w nim taśma rgb tylko problem polega na tym że piwnica jest strasznie niska waha się w granicach 210- 205 cm. Myślę też o skuciu wylewki na ziemi i spróbowaniu trochę pogłębić przy okazji ocieplić podłe tylko to dość stare budownictwo z lat 60 i mam niepewność co do schodzenie niżej bo nie wiem do jakiej głębokości są fundamenty. I teraz takie pytanie czy wgl podwieszany sufit będzie na takiej niskiej wysokości dobrym pomysłem? nie chce obniżać całego sufity tylko same rogi na półokrągło oraz w odległości do 30 cm od ścian .

dodaje zdjęcie projektu;)

silowani.jpg

Licze na wasze komentarze.

Pozdrawiam Mateusz

Zależy ile masz wzrostu :) .

Zwykle 200 cm wystarczy do normalnego użytkowania tego typu pomieszczeń , ale .... czy Ci się "Atlas" zmieści w tej wysokości? Raczej wątpię.

Na bieżni też możesz zahaczać głową o sufit.

Musisz zrobić odkrywkę przy ścianie i ściągnąć fachowca - wykonawcę. Niech na miejscu oceni stan oraz koszt obniżenia wylewek.

No i wentylacja......