markowiec 26.05.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Witam, sytuacja wygląda tak, na chudziaku mam mieć 18cm styropianu w dwóch warstwach (10cm+8cm). Na chudziaku mam papę + folię. Na tym planuje poprowadzić rury z zimną wodą, następnie chcę to przykryc pierwszą warstwą styropianu i na tej warstwie prowadzić rury z ciepłą wodą. Chce uniknąć niepotrzebnego krzyżowania się rur z ciepłą i zimną wodą. Czy ktoś widzi jakieś problemy? czy też powinienem prowadzić zimną i ciepłą wodę na jednym poziomie czyli między warstwami styropianu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 27.05.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Chyba trochę to przekombinowane.Ja miałem wszystko w jednym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 27.05.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 ciekawy pomysł będzie trochę więcej roboty ale ma to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proget 28.05.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Radził bym prowadzić wszystko w jednym wyższym poziomie. Rurki w wartstwach izolacyjnych mogą się ułożyć w ten sposób (po skosie), ze powstaną mostki cieplne. Kiedyś może wyjść konieczoność miejscowego przerobienia instalacji - ciężko jest wtedy dokładnie wypełnić miejsce po styropianie. Krzyżowanie się rur nie stanowi żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts