Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta - ruszt awaryjny

zawijan

Palenie w kotle retortowym na ruszcie awaryjnym  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Palenie w kotle retortowym na ruszcie awaryjnym

• Paliłem już na ruszcie awaryjnym i nie mam zamiaru palić na ruszcie awaryjnym w przyszłości.
    • Paliłem na ruszcie awaryjnym i mam zamiar palić na ruszcie awaryjnym w przyszłości.
    • Nie paliłem jeszcze na ruszcie awaryjnym i nie mam zamiaru palić na nim w przyszłości.
    • Nie paliłem jeszcze na ruszcie awaryjnym i mam zamiar palić na nim w przyszłości.

Recommended Posts

Ja wybrałem 3.

Ale moim zdaniem powinna być jeszcze jedna odpowiedź.Nie paliłem,i nie chcę palić ale nie wykluczam,że będę musiał

Jak to mówią - przezorny zawsze ubezpieczony. :)

Ja tam jutro śmigam się wybyczyć na wydłużony weekendzik

Karoka, jak mówiłem Tobie także miłego wylegiwania życzę.

Trzeba sobie baterie podładować ;)

Czyli minertu zostaje na "czuwaniu"

• 2 weeks później...
Nie mam tak dobrze ;)

dający się palić miał z Ziemowita kosztuje 590 zł/t, groszek 870zł.

Pompiarze też będą szczęśliwi, bo resztę ciepła właśnie za pomocą pompy zamierzam pozyskać.

Pozdr

Ja miał kupiłem po 500zł/T ale jeszcze nie przywieźli, czekam aż troszkę przestanie padać bo wody nie kupuję. Jest w nim troszkę kamienia i go widać, zobaczymy co to warte :)

Miał od dystrybutora pieklorza :)

Zobaczymy po ile będzie miał groszek, jeszcze nie przyjechał :)

Postój sobie pod moją chałupą, jak zobaczysz dym to stawiam skrzynkę (zgrzewkę ) browarów. Pooglądaj inne kominy i zadawaj to pytanie właśnie tam :)

I bardzo dobrze!

Coraz częściej jak przejeżdżam przez różne miejscowości czuję się jak w Westernach - wszystko wygląda jak jedna wielka komunikacja indiańska :eek:

I bardzo dobrze!

Coraz częściej jak przejeżdżam przez różne miejscowości czuję się jak w Westernach - wszystko wygląda jak jedna wielka komunikacja indiańska :eek:

Pewnie nowe ekologiczne domy z bezobsługowym inteligentnym ogrzewaniem typu PC, prąd, gaz.

A co by klimat w domu zrobić kominek idzie na maksa;)

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Może nie na awaryjnym ale na wodnym ruszcie palę regularnie drewnem i kartonanmi na wodę ciepła bo mam solary, w tym roku od kwietnia 1raz!!!, A w okresie przejściowym wrzesien-pażdziernik grzeję wodę i dom w razie potrzeby drewnem przpalajać wieczorami. Nie mam uwag, spalam całe nagromadzone zapasy tego co można spalić. Jedynie... ruszt wodny zagęsciłem prętami fi 12mm, wyłanczam dmuchawę, palę na leciutko otwartych dzrzwiczkach.... brakuje mi małej klapki:)

Pozdrawiam

• 4 weeks później...