sum41 27.05.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Witam Mam takie pytanie czy warto robić drenaż wewnętrzny tyle że nie mam piwnicy tylko pod chudziakiem chcę go puścić ze względu na dość wysoką wodę, która pojawiła się po wybraniu humusu i nadal zalega z tym że opada ale jednak na poziomie 0,5m nadal jest na stałym poziomie? Zazwyczaj daje się go gdy robi się piwnicę, ja chciałbym tak zapobiegawczo pod chudziakiem a po budowie dać na zewnątrz opaskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada1719506750 27.05.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Oczywiście że warto, suchy fundament = zdrowy fundament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higrotec 27.05.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 A jaka izolacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 28.05.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) drenaż warto wykonać nawet jak teren jest suchy,a nie wiadomo kiedy i gdzie poziom wód gruntowych się podniesie i jest problem lepiej zastosować i mieć suchy zdrowy dom,też wykonywałem drenaż ,wcześniej jego nie było a woda sobie przez cegły i spoiny zalewała piwnice przez długie lata /stary to był dom/ Edytowane 28 Maja 2013 przez rojan-58 odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts