homecactus 27.05.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) Witam, Moja działka ma dostęp do 2 dróg dojazdowych, obie są własnością gminy Wybrałem wjazd od "dołu" obrazka, czyli drogę gminną nr2, bo ma 15m szerokości, w przeciwieństwie do nr 1 która ma tylko 6m. Żadna z obu dróg nie jest na ten moment utwardzona w porządny sposób, w szczególności ta "od góry" - droga gminna nr 1, jest w stanie uniemożliwiającym dojazd bez wykonania prac utwardzania. Dookoła niestety inwestycje w domy jednorodzinne idą powoli, więc przez jakiś czas przyjdzie nam pomieszkać w odosobnieniu, a co najistotniejsze, droga "od góry" będzie prawdopodobnie w stanie jak aktualnie. Przymierzam się do budowy ogrodzenia. Razem z ogrodzeniem chciałbym postawić też śmietnik, w którym postawię 3 kubły, zgodnie z nową ustawą śmieciową i ustaleniami lokalnych władz. Teraz pytanie: czy muszę ten śmietnik postawić przy frontowym ogrodzeniu? Większość ludzi tak ma, jednak, ze względów praktycznych, jak również estetycznych, wolałbym ten śmietnik od tyłu (jak czerwone kwadratowe zaznaczenie na rysunku). Po pierwsze, bliżej z domu (przez wyjście z kotłowni), po drugie, tam zlokalizowałbym również skład na drewno, po trzecie, nie będzie latem śmierdziało przy furtce, po czwarte, nie zajmie mi miejsca przed domem, gdzie ma być tzw "ogród" Na zdrowy rozsądek, obowiązek wywożenia śmieci należy do gminy (od lipca), droga nr1 jest gminna, więc lokalizacja z tyłu jest uzasadniona, a fakt, że na dzień dzisiejszy nie da się tam dojechać chyba nie powinien mnie martwić, bo to nie będzie mój problem - czyż tak? Edytowane 27 Maja 2013 przez homecactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts