Inez 12.05.2003 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Jak masz koty, to przyczep im do szyi dzwoneczki. To podobno skutecznie odstrasza ptaki, tylko kot chodzi wkurzony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 18.01.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A jak trzymasz gekony, to jak odpedzić kota? Też mu dzwoneczek zawiesić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 18.01.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jak masz koty, to przyczep im do szyi dzwoneczki. To podobno skutecznie odstrasza ptaki, tylko kot chodzi wkurzony... kot się wkurza tylko jakiś czas , moja Piękna nosi obróżkę z dzwoneczkiem i w ogóle nie zwraca uwagi na dzwonek sylwetki drapieżnych można namalować na bruku ptaszek może to potraktować jako cień i omijać (przynajmniej na początku ) generalnie proponuję pokochać piękne są bez względu na gatunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.01.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jak masz koty, to przyczep im do szyi dzwoneczki. To podobno skutecznie odstrasza ptaki, tylko kot chodzi wkurzony... kot się wkurza tylko jakiś czas , moja Piękna nosi obróżkę z dzwoneczkiem i w ogóle nie zwraca uwagi na dzwonek Owszem potem po prostu głuchnie. Ale to niestety nie podchodzi pod znęcanie się nad zwierzęciem, więc wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 18.01.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 słuch ma świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.01.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 słuch ma świetny Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 18.01.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Mamy, nabyć gruby słownik ortograficzny, zapoznać sie z zawartością a potem metodycznie ciskać nim w ptactwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 19.01.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Oj, uważaj.. Gdzieś tu obok coś nieśmiało o ortografi napisałem, no i dowiedziałem się, że jestem CHAMEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 19.01.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Cham to ówczesne określenie warstwy klasowej, czyli chłopa pańszczyźnianego. Bo ja wiem, czy lesnictwo i ogrodnictwo mozna nazwać pańszczyzną ???? Ja tam jestem teraz chudopachołkiem, hihihihihihihi Pięknie zacząłes ranek Mirku, żartobliwie - dzięki, co się pośmiałam to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 19.01.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Coz za poczucie humoru - ale czy w zgodzie z ortografia, niezbedna do zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.01.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Kochani wydałem fortunę na piękny bruk na mojej posesji, niestety teraz widzę czego nie dostrzegałem wcześniej. Otuż napowietrzne przyłącze do mojego budynku jest ulubionym miejscem wypróżniania się okolicznego ptactwa, co ma fantastyczne jaskrawą ekspozycję na drodze do garażu, szpecąc ją do granic mojej wytrzymałości. Czy macie jakąś radę na naszych skrzydlatych przyjaciół? Jeśli chodzi o obrzydliwe wrony (których na pewno nie szkoda ) to polecam stosowanie zierna z trucizna na gryzonie przez jakis czas az problem sie naturalnie skończy wskutek braku ptaków. Niestety moze to troche potrwać. PS. Bo co inego zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 20.01.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Zlikwidować przyłącze napowietrzne. Założyć kabel.Dać spokój ptakom. One tam pierwsze były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 20.01.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 to polecam stosowanie zierna z trucizna na gryzonie przez jakis czas az problem sie naturalnie skończy wskutek braku ptaków. Niestety moze to troche potrwać. Może to trwac nawet wieczność bo wrony jadają ziarno tylko w zimie, w skrajnych przypadkach, normalnie wolą coś mięsnego, pędraki, pisklaki, padlinkę lub odpadki śmietnikowe. Jest poza tym rzecza bardzo mało prawdopodobną, aby w tym przypadku ptakami siadającymi na kablu były wrony, są na to zbyt płochliwe i trudno im utrzymać na takim przewodzie równowagę. Stosowanie zatrutego ziarna w zabijaniu ptaków w Polsce jest prawnie zakazane i niech nikt nie ma złudzeń, że jeśli znajdę osobę, która to robi lub która namawia do przestępstwa, powstrzymam się przed doniesieniem do prokuratury. Jednemu już tę przykrość z innego forum zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 21.01.2008 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Pozwolcie, ze bedzie wiersz w obcym jezyku, poety, ktroego ostatnio odkrylam dla siebie, Roberta Frosta : A Minor Bird I have wished a bird would fly away,And not sing by my house all day. Have clapped my hands at him from the doorWhen it seemed as if I could bear no more. The fault must partly have been in meThe bird was not to blame for his key. And of course there be something wrongIn wanting to silence any song. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 21.01.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Kochani wydałem fortunę na piękny bruk na mojej posesji, niestety teraz widzę czego nie dostrzegałem wcześniej. Otuż napowietrzne przyłącze do mojego budynku jest ulubionym miejscem wypróżniania się okolicznego ptactwa, co ma fantastyczne jaskrawą ekspozycję na drodze do garażu, szpecąc ją do granic mojej wytrzymałości. Czy macie jakąś radę na naszych skrzydlatych przyjaciół? Jeśli chodzi o obrzydliwe wrony (których na pewno nie szkoda ) to polecam stosowanie zierna z trucizna na gryzonie przez jakis czas az problem sie naturalnie skończy wskutek braku ptaków. Niestety moze to troche potrwać. PS. Bo co inego zrobic? mam nadzieję że to żart. Nie wierzę że ludzie tak myślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.01.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 to polecam stosowanie zierna z trucizna na gryzonie przez jakis czas az problem sie naturalnie skończy wskutek braku ptaków. Niestety moze to troche potrwać. Może to trwac nawet wieczność bo wrony jadają ziarno tylko w zimie, w skrajnych przypadkach, normalnie wolą coś mięsnego, pędraki, pisklaki, padlinkę lub odpadki śmietnikowe. Jest poza tym rzecza bardzo mało prawdopodobną, aby w tym przypadku ptakami siadającymi na kablu były wrony, są na to zbyt płochliwe i trudno im utrzymać na takim przewodzie równowagę. Stosowanie zatrutego ziarna w zabijaniu ptaków w Polsce jest prawnie zakazane i niech nikt nie ma złudzeń, że jeśli znajdę osobę, która to robi lub która namawia do przestępstwa, powstrzymam się przed doniesieniem do prokuratury. Jednemu już tę przykrość z innego forum zrobiłem Ja dzieki Bogu nie mam wron itp na dzialce ani w pobliżu . Ptactwo lesne i ładnie śpiewające i na pewno sam stane w ich obronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Kochani wydałem fortunę na piękny bruk na mojej posesji, niestety teraz widzę czego nie dostrzegałem wcześniej. Otuż napowietrzne przyłącze do mojego budynku jest ulubionym miejscem wypróżniania się okolicznego ptactwa, co ma fantastyczne jaskrawą ekspozycję na drodze do garażu, szpecąc ją do granic mojej wytrzymałości. Czy macie jakąś radę na naszych skrzydlatych przyjaciół? Jeśli chodzi o obrzydliwe wrony (których na pewno nie szkoda ) to polecam stosowanie zierna z trucizna na gryzonie przez jakis czas az problem sie naturalnie skończy wskutek braku ptaków. Niestety moze to troche potrwać. PS. Bo co inego zrobic? mam nadzieję że to żart. Nie wierzę że ludzie tak myślą... W moim przypadku to żart oczywiście,ale dla autora niniejszego wątku to problem i to powazny. Wiem bo kiedys mieszkalem w sąsiedztwie starych bagien które były porosniete starymi olszynami w których mieszkała ogromna kolonia wron. To był horror: nieustanny hałas, niszczenie sadzonekszczególnie wiosną no i wiadomo zanieczyszczenia . W tym przypadku natura pospieszyła z odsieczą - w okolicy rozmnozyły sie szybko i sprowadziły (nie wiadomo skąd) jastrzebie które załatwiły sprawę w ciągu ok 1,5 roku. problem wron zniknął po wielu latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 21.01.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Takie p r o b l e m y to rzeczywiscie straszna rzecz. A ktos sobie jaja z nas robi i tyle. Nie mniej troche poezji sie lyklo przy okazji. Poezja dobra rzecz, mlody poeta jeszcze lepsza. Howgh ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 21.01.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Wiem bo kiedys mieszkalem w sąsiedztwie starych bagien które były porosniete starymi olszynami w których mieszkała ogromna kolonia wron. . Wrony nie zakładają kolonii. Chodziło zapewne o gawrony, to zupełnie inny gatunek, choc z tej samej rodziny krukowatych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.01.2008 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Pewnie tak - ale zartuja sobie z nas ! Trzeba przeprowadzic odwrot na z gory upatrzone pozycje i zaprzysiac kesim, kesim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts