Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody jesionowe - poradźcie jakie drzwi, podlogi, kolorystyka

Almee

Recommended Posts

Witam serdecznie Wszystkich Forumowiczów. Jestem nowa, zupełnie zagubiona, z mnóstwem dylematów. Proszę poradźcie, mam już zamówione schody z jesionu, na który namówił mnie stolarz i przez niedomówienie za mnie zadecydował. Teraz stoję przed dylematem, w jakim kolorze je zrobić, ponieważ mój mąż chce koniecznie bejcowane. W przedpokoju będzie gres szary półpoler, w salonie z którego widać schody chciałabym podłogę w takim samym kolorze jak schody. Dodam, że mamy okleinę na oknach w kolorze orzecha i nie chcę iść dalej w ten ciemny kolor, ponieważ salon jest od strony północnej sam w sobie ciemny. Salon połączony jest z jadalnią i kuchnią, tab będzie szary gres o którym już wspomniałam. Podobają mi się białe drzwi wewnętrzne, białe ściany, ale jak to rozegrać kolorystycznie, żeby było jasno, przejrzyście,a zarazem ciepło i żeby ze sobą wszystko grało.

Proszę doradźcie mi doświadczeni Forumowicze :-)

Bielony ładnie wygląda, a drewno jesionowe dobrze współ gra z drewnem dębowym, Jednakże trzeba pamiętać że drewno bielone w przypadku wybielania olejem potrzebuje pielęgnacji przynajmniej raz w roku aby utrzymać należyty standard. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba1a81fad76dcb6b.html na zdjęciu zakończenie bielonych jesionowych schodów oraz bielonej podłogi dębowej.