Almee 27.05.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Witam serdecznie Wszystkich Forumowiczów. Jestem nowa, zupełnie zagubiona, z mnóstwem dylematów. Proszę poradźcie, mam już zamówione schody z jesionu, na który namówił mnie stolarz i przez niedomówienie za mnie zadecydował. Teraz stoję przed dylematem, w jakim kolorze je zrobić, ponieważ mój mąż chce koniecznie bejcowane. W przedpokoju będzie gres szary półpoler, w salonie z którego widać schody chciałabym podłogę w takim samym kolorze jak schody. Dodam, że mamy okleinę na oknach w kolorze orzecha i nie chcę iść dalej w ten ciemny kolor, ponieważ salon jest od strony północnej sam w sobie ciemny. Salon połączony jest z jadalnią i kuchnią, tab będzie szary gres o którym już wspomniałam. Podobają mi się białe drzwi wewnętrzne, białe ściany, ale jak to rozegrać kolorystycznie, żeby było jasno, przejrzyście,a zarazem ciepło i żeby ze sobą wszystko grało. Proszę doradźcie mi doświadczeni Forumowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wern1976 03.06.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ja do jesiona selekta w I gatunku dobrałem Porta Dąb bielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelPawel51 03.06.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Bielony ładnie wygląda, a drewno jesionowe dobrze współ gra z drewnem dębowym, Jednakże trzeba pamiętać że drewno bielone w przypadku wybielania olejem potrzebuje pielęgnacji przynajmniej raz w roku aby utrzymać należyty standard. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba1a81fad76dcb6b.html na zdjęciu zakończenie bielonych jesionowych schodów oraz bielonej podłogi dębowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Almee 04.06.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 wern1976 dziękuję za info, a jakie masz okleiny okien od wewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Almee 04.06.2013 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 PawelPawel51, już po Twoim zdjęciu widzę, że bielony jesion nie przejdzie u mojego męża;) Muszę dalej szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 05.06.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Radzę najpierw poszukać podłogi i poprosić stolarza, żeby do niej dobrał kolor bejcy ( 2- 3 próbki to nie powinien być problem) do teko wszystkiego białe drzwi będą wyglądały świetnie. Tu przykład http://www.barlinek.com.pl/seria_decor/product,jesion-coffe-molti,141,info.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Almee 05.06.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dziękuję za radę, tak właśnie powinnam zrobić. Zabieram się za szukanie mojej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 12.06.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Tak, najlepiej obejrzeć na żywo. Wybór jest tak wielki, że na pewno coś znajdziesz dla siebie. Polecam tylko dopytywać sprzedawców o gwarancje na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts