Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiana konstrukcji dachowej płatwiowej

krasnal 1

Recommended Posts

proszę o poradę na jaką konstrukcję dachową wymienić konstrukcję płatwiową . Nie wiem jakie wymiary wam podać wiem tyle że budynek ma 13*7a kont nachylenia dachu to według moich obliczeń około 52 stopni. Dzięki za pomoc
Wymiana konstrukcji dachu odbywa się na zasadzie, wyjmujesz stare, wstawiasz nowe takie same jak stare przed zużyciem.To nazywa się remont .Jak rozbierasz starą konstrukcję i chcesz założyć nową inną to do projektanta niech zaprojektuje obliczy i na zgłoszenie to już nie pójdzie,tylko pozwolenie .

Wymiana konstrukcji dachu odbywa się na zasadzie, wyjmujesz stare, wstawiasz nowe takie same jak stare przed zużyciem.To nazywa się remont .Jak rozbierasz starą konstrukcję i chcesz założyć nową inną to do projektanta niech zaprojektuje obliczy i na zgłoszenie to już nie pójdzie,tylko pozwolenie .

Wiem o tym że muszę iść do projektanta jak chcę zmienić konstrukcję na nową ale jaką konstrukcję mi zaproponuje przy konstrukcji płatwiowej tracę wiele miejsca na podasz mi odpowiadała by konstrukcja krokwiowo-jętkowa ale nie wiem co z tego wyjdzie

Wiem o tym że muszę iść do projektanta jak chcę zmienić konstrukcję na nową ale jaką konstrukcję mi zaproponuje przy konstrukcji płatwiowej tracę wiele miejsca na podasz mi odpowiadała by konstrukcja krokwiowo-jętkowa ale nie wiem co z tego wyjdzie

Właśnie od tego jest projektant ty mu narzucasz co potrzebujesz on próbuje to zrealizować ,nie ma się co bać ty płacisz i wymagasz ,jak będziesz miał już jakiś zarys projektu ,zrobiony przez niego, to go tu wklej, oblukamy czy projektant się wysilił czy poszedł na łatwiznę .