krasnal 1 27.05.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 proszę o poradę na jaką konstrukcję dachową wymienić konstrukcję płatwiową . Nie wiem jakie wymiary wam podać wiem tyle że budynek ma 13*7a kont nachylenia dachu to według moich obliczeń około 52 stopni. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 28.05.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 proszę o poradę na jaką konstrukcję dachową wymienić konstrukcję płatwiową . Nie wiem jakie wymiary wam podać wiem tyle że budynek ma 13*7a kont nachylenia dachu to według moich obliczeń około 52 stopni. Dzięki za pomocWymiana konstrukcji dachu odbywa się na zasadzie, wyjmujesz stare, wstawiasz nowe takie same jak stare przed zużyciem.To nazywa się remont .Jak rozbierasz starą konstrukcję i chcesz założyć nową inną to do projektanta niech zaprojektuje obliczy i na zgłoszenie to już nie pójdzie,tylko pozwolenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnal 1 28.05.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Wymiana konstrukcji dachu odbywa się na zasadzie, wyjmujesz stare, wstawiasz nowe takie same jak stare przed zużyciem.To nazywa się remont .Jak rozbierasz starą konstrukcję i chcesz założyć nową inną to do projektanta niech zaprojektuje obliczy i na zgłoszenie to już nie pójdzie,tylko pozwolenie . Wiem o tym że muszę iść do projektanta jak chcę zmienić konstrukcję na nową ale jaką konstrukcję mi zaproponuje przy konstrukcji płatwiowej tracę wiele miejsca na podasz mi odpowiadała by konstrukcja krokwiowo-jętkowa ale nie wiem co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 29.05.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Wiem o tym że muszę iść do projektanta jak chcę zmienić konstrukcję na nową ale jaką konstrukcję mi zaproponuje przy konstrukcji płatwiowej tracę wiele miejsca na podasz mi odpowiadała by konstrukcja krokwiowo-jętkowa ale nie wiem co z tego wyjdzie Właśnie od tego jest projektant ty mu narzucasz co potrzebujesz on próbuje to zrealizować ,nie ma się co bać ty płacisz i wymagasz ,jak będziesz miał już jakiś zarys projektu ,zrobiony przez niego, to go tu wklej, oblukamy czy projektant się wysilił czy poszedł na łatwiznę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnal 1 29.05.2013 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Ok jak będę miał już jakiś projekt poglądowy to na pewno wkleję dzięki za podpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts