Danekspol 28.05.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Mam dylemat co do wyboru cegły na płot . Czy mieliście styczność z tymi wyrobami. Mój wybór padł na brązowy klinkier. Wienerberger troche tańszy ale chodzi mi o ocenę jakości w szczególności o trwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 28.05.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Mam dylemat co do wyboru cegły na płot . Czy mieliście styczność z tymi wyrobami. Mój wybór padł na brązowy klinkier. Wienerberger troche tańszy ale chodzi mi o ocenę jakości w szczególności o trwałość. Ja mam ogrodzenie z klinkieru, schody, murek oporowy. Wszystko z cegły Roben czerwonej. Część z dziurawki, część (stopnie schodów) z cegły pełnej. Jest w porządku. Cegła ładna, równa. Ogrodzenie ma 3 lata i nigdy na nim nie widziałem wykwitu. Oczywiście pilnowałem, żeby ekipa trzymała się odpowiednich zasad: izolacja, odpowiednia zaprawa, itp. CRH była piekielnie droga, ale może to się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_czeczot 18.06.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Moim zdaniem Wienerberger to bardzo dobry wybór jeśli chodzi o jakość. My mamy od lat wymurowane cokoły pod ogrodzenie klinkierem Terca i nie mamy z tymi cegłami żadnych problemów. Nie płowieją, nie odbarwiają się od wody, nie popękały na mrozie, nie zarastają nawet za bardzo mchem. Samo murowanie też nie jest kłopotliwe, bo cegły trzymają wymiar (to bardzo ważne szczególnie jak się muruje małą architekturę Słowem wyglądają naprawdę porządnie. Nawet jak kupisz sobie cegłę w innym kolorze niż czerwień (np. Wienerberger ma super cegły w kolorze grafitowym) to nie powinno być żadnych problemów z jakością, bo oni wszystkie swoje cegły wypalają w tej samej technologii. Co innego np. bloczki betonowe, które są sztucznie barwione chemią i po latach niestety nie wyglądają najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danekspol 27.06.2013 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Moim zdaniem Wienerberger to bardzo dobry wybór jeśli chodzi o jakość. My mamy od lat wymurowane cokoły pod ogrodzenie klinkierem Terca i nie mamy z tymi cegłami żadnych problemów. Nie płowieją, nie odbarwiają się od wody, nie popękały na mrozie, nie zarastają nawet za bardzo mchem. Samo murowanie też nie jest kłopotliwe, bo cegły trzymają wymiar (to bardzo ważne szczególnie jak się muruje małą architekturę Słowem wyglądają naprawdę porządnie. Nawet jak kupisz sobie cegłę w innym kolorze niż czerwień (np. Wienerberger ma super cegły w kolorze grafitowym) to nie powinno być żadnych problemów z jakością, bo oni wszystkie swoje cegły wypalają w tej samej technologii. Co innego np. bloczki betonowe, które są sztucznie barwione chemią i po latach niestety nie wyglądają najlepiej. Dziękuje za Wasze opinie. Wybór padł na Wienerbergera TERCA z serii Silesia (brązowe) . Rzeczywiście bardzo dobra jakośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierczek 28.06.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Dziękuje za Wasze opinie. Wybór padł na Wienerbergera TERCA z serii Silesia (brązowe) . Rzeczywiście bardzo dobra jakośc. Dobry wybór U nas też podmurówka płotu jest z cegły Terca i nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń. Mam tylko nadzieję, że nie będzie się odbarwiać z czasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts