azzaza 28.05.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Witajcie, właśnie odbieram swoje pierwsze mieszkanie i nie mam pojęcia jak zaaranżować łazienkę - proszę o podpowiedzi ! Z pewnością chciałabym zrezygnować z wanny na rzecz prysznica. Ma być prosto i funkcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domtexas 28.05.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 a gdzie chcesz umieścić prysznic? we wnęce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azzaza 28.05.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 we wnęce chyba byłoby najpraktyczniej, ale jeszcze sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domtexas 28.05.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 ja umieściłabym prysznic we wnęce, wc tam gdzie teraz stoi wanna, a tam gdzie wc umywalkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 28.05.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Jak rozumiem, jest to blokowa łazienka, więc trzeba zmieścić jeszcze pralkę. Przenoszenie pionu kanalizacyjnego też nie zawsze jest dobrym pomysłem. WC zostawiłabym dlatego tak jak jest - chociaż to mało przyjemne tak siedzieć na przeciwko drzwi Obok umywalka i pralka w rogu (umieściłabym ja pod blatem i do tego jakieś drzwiczki z białej, mlecznej szyby. Umywalka nablatowa i pod blatem półki, drzwiczki tak samo - białe, mleczne - żeby byłą spójność. Wnęka jest dość szeroka jak na prysznic, więc rozważyłabym jeszcze cargo na środki czystości i chemię gospodarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlpro 28.05.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Jeśli ma być prosto zadbałabym o to, żeby jak najmniej rzeczy było na widoku. Proponowałabym zabudować wnękę, tak żeby schować tam pralkę, będzie tez dużo miejsca do przechowywania (choćby na miskę, mopa itp). w kącie tam gdzie wanna postawiłabym ładna szklaną kabinę prysznicową bez brodzika lub z niskim brodzikiem, natomiast na wprost wejścia umywalka, a obok wc (jeśli tylko nie będzie za daleko od pionu, na planie jest pokazany tylko szacht, nie wiadomo gdzie dokładnie jest pion kanalizacyjny). WC i umywalka oba na stelażach podtynkowych, dzięki temu będzie to ładnie wyglądać w jednej płaszczyźnie, nad stelażem albo lustro klejone na ścianie aż do kabiny, albo duża szafka też na całą szerokość ze szklanym frontem (a w niej mnóstwo miejsca do przechowywania kosmetyków). poniżej szkicowo plan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azzaza 28.05.2013 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Dziękuję za sugestie, wszystkie ciekawe i dają dużo do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 28.05.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Azzaza- moja propozycja aranżacji Twojej łazienki i reszty mieszkania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azzaza 28.05.2013 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Lelik - dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts