sajmon007 28.05.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 wiem ze tysiące tu postów na ten temat ale im więcej czytam tym mam większy mętlikmój problem to niewielki przeciek do piwnicy od strony północnejściana ma tam ok 6m budynek z 32 rokuco zrobićodkopać wymyć karcherem osuszyć na to tynk na równo dysperbit ewentualnie xps i zasypać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.05.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 zalozenie generalnie dobre, ale nie Dysperbit.... powinno sie zogole wylaczyc mozliwosc pisania tego slowa na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 28.05.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Odkopać i znaleźć źródło przecieku. Jeśli to brak izolacji pionowej to wymyć, wyrównać podłoże mocną zaprawą tynkarską lub naprawczą, położyć dwie warstwy dowolnej masy KMB najlepiej 2K (2-komponentowej), przy przecieku przyjąć dla masy KMB zużycie powyżej 4kg/m2. Do ostatniej mokrej warstwy masy przykleić włókninę techniczną (może być fizelina ogrodowa), która wzmocni i ochroni przed przerastaniem korzeni roślin. Względnie przed zasypywaniem osłonić izolację folią budowlaną. Ostatnie: zapomnieć o dysperbicie. Zamiast masy KMB można użyć samoprzylepnych na zimno arkuszy mat bitumicznych (Pecithene, Bituthene). Prościej się to robi, szybciej, ale jednak nie jest bezszwową izolacją jak ręcznie nakładana masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon007 29.05.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) dzieki troche szarpnie po kieszeni ale lepiej wydac raz niz co chwile odkopywac:) czyli robie tak czyszcze, zaprawa tynkarska, na to KMB (raz, 2 razy?) ta flizeline z KMB wtopic? folie budowlana luzem czy ja jakos przykleic do sciany? czy na to xps do ocieplenia dawac zamaist folii budowlanej ? dlaczego takie uczulenie tutaj na dysperbit? robilem nim ostatnio dach na budynku gospodarczym i juz 3 lata nie cieknie Edytowane 29 Maja 2013 przez sajmon007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 30.05.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Witam,ja słyszałem że takie starocie można wykonać też izolację pionową tzn.jak jest możliwość jej odkopania to jest coś z produktów BOTAMENT,ale tu trzeba jeszcze wykonać izolację poziomą,podstawa pionowa i pozioma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 30.05.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Uczulenie na dysperbit? Skoro sam Izohan (producent) twierdzi, że dysperbit to grunt pod Izobud WM (czyli ich masę KMB) to coś w tym musi być. KMB zawsze w dwóch warstwach, fizelinę zatapiasz-wklepujesz w nieco przeschniętą drugą warstwę. Warto kupić masę z wypełnieniem styropianowym (kuleczki) bo łatwo wtedy pacą nałożyć warstwę o grubości 2mm. Z folią to jak ci będzie wygodniej przy zasypywaniu. XPS w zależności od potrzeb i przeznaczenia pomieszczeń, teoretycznie gdy piwnica to warto, ale z kolei stare budownictwo rządzi się innymi prawami (grube ściany), a ocieplenie tylko jednej ściany jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon007 30.05.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 te kuleczki to juz gotowe w masie czy sie dosypuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 31.05.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon007 14.06.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 pomocy miałem zacząc pracę bo pogoda się zrobiła nistety w zadnym sklepie a odzwoniłem sporo sklepów nie mają izolbud wm - w internecie koszty przesylki powalaja, co proponujecie zamiennie ? cos co bym nie zbankrutował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts