piotrf 28.05.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 witam Mam pytanie ile wyjdzie metrów kwadratowych z tony łupka granitowego?, szukałem na forum i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 31.05.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) witam Mam pytanie ile wyjdzie metrów kwadratowych z tony łupka granitowego?, szukałem na forum i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi pozdrawiam Nikt ci konkretnie nie odpowie, "łupek granitowy" to taka łagodna nazwa dla odpadu poprodukcyjnego, kupując ten odpad nie wiesz za bardzo co dostaniesz , jeśli będzie drobnica do 6cm to około 7-8m2 jeśli grubsze kawałki to mniej o ile ? trudno powiedzieć, na pewno część odpadu nie będzie nadawała się do układania. Jeśli już się decydujesz na odpad poprodukcyjny to wybierz taki który jest sortowany, jest większa szansa że uda się ładnie wybrukować plac. Ja ten "łupek" u siebie na zakładzie po prostu wywożę na wysyp. Edytowane 31 Maja 2013 przez k***a*z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 31.05.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Prawidłowo układny łupek wchodzi pionowo w ścieżkę lub w plac - żeby później nie wylatywało. Wtedy wychodzi z tony około 6 m2, ale klienci często układają na płasko, co powoduje że z tony mają około 9 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 01.06.2013 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Prawidłowo układny łupek wchodzi pionowo w ścieżkę lub w plac - żeby później nie wylatywało. Wtedy wychodzi z tony około 6 m2, ale klienci często układają na płasko, co powoduje że z tony mają około 9 m2. dzięki zamówiłem 24 tony a podjazd ma jakieś 110m2 więc powinno wystarczyć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 01.06.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Powiedz ile Ciebie to kosztowalo?Dokladnie chodzi mi o sam lupek i transport do ilu km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 02.06.2013 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Powiedz ile Ciebie to kosztowalo? Dokladnie chodzi mi o sam lupek i transport do ilu km? witam łupek 40 zł tona ( w workach) , transport Strzegom- Gorzów Wlkp 1000 zł, na miejscu dochodzi koszt rozładunku worków z tira pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 02.06.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 To przystepna cena moim zdaniem,a powiedz bedziesz sam ukladal, czy wynajmujesz ekipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 03.06.2013 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 To przystepna cena moim zdaniem, a powiedz bedziesz sam ukladal, czy wynajmujesz ekipe? witam dziś dostałem łupek, będę układał sam z teściem. tylko muszę się dowiedzieć jakie kawałki pionowo a jakie poziomo chodzi o grubość -(miej więcej) w necie o kładzeniu łupka mało informacji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 04.06.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Plaskacze dawaj pionowo, elementy które będą miały grubość około 5cm i więcej możesz kłaść normalnie jak kostkę, układaj ciasno ! żeby ci się to pod kołami nie rozjeżdżało na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 04.06.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Plaskacze dawaj pionowo, elementy które będą miały grubość około 5cm i więcej możesz kłaść normalnie jak kostkę, układaj ciasno ! żeby ci się to pod kołami nie rozjeżdżało na boki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 05.06.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Wbijasz pionowo w suchy beton. Grube na płasko i jeszcze klinujesz po bokach pionowymi. Fugujesz suchym betonem. Jedynie trzeba uważać przy spłukiwaniu. Niedokładne spłukanie spowoduje, że efekt będzie koszmarny. I trudny do naprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agro_villa 05.06.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dam Ci kilka rad z perspektywy praktyka;) 1) Jeśli kładziesz na betonie, to nie na suchym, tylko półsuchym ( to taka konsystencja, ze jak ściśniesz ręką, to beton się nie rozsypuje ale nie pojawia się woda na powierzchni) 2) Pasuj kamienie ciasno ale bez przesady, prawidłowa fuga to 1/10 wielkości kamienia, nie będziesz miał później kłopotu z zafugowaniem. Fuga przy kładzeniu kostki granitowej to nie tylko wypełnienie, jak przy puzzlach, to integralna cześć konstrukcji, musi mieć trochę "mięsa" 3) Koryguj na bieżąco nierówności, najpóźniej następnego dnia, przy kładzeniu na betonie późniejsza przekładka to makabra, ( tak w ogóle to mozna łupek położyć na mączce granitowej) 4) Fuguj dopiero gdy jesteś pewien prawidłowego ułożenia, jeśli posłuchasz rady nr 2, fugowanie to przyjemność. Ja fuguję również betonem półsuchym i myję kostkę na bieżąco. 5) Zabezpieczaj na fajrant skrajne kostki przed obsuwaniem. Festina lente i powodzenia.witam dziś dostałem łupek, będę układał sam z teściem. tylko muszę się dowiedzieć jakie kawałki pionowo a jakie poziomo chodzi o grubość -(miej więcej) w necie o kładzeniu łupka mało informacji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 05.06.2013 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Plaskacze dawaj pionowo, elementy które będą miały grubość około 5cm i więcej możesz kłaść normalnie jak kostkę, układaj ciasno ! żeby ci się to pod kołami nie rozjeżdżało na boki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 05.06.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dam Ci kilka rad z perspektywy praktyka;) 1) Jeśli kładziesz na betonie, to nie na suchym, tylko półsuchym ( to taka konsystencja, ze jak ściśniesz ręką, to beton się nie rozsypuje ale nie pojawia się woda na powierzchni) 2) Pasuj kamienie ciasno ale bez przesady, prawidłowa fuga to 1/10 wielkości kamienia, nie będziesz miał później kłopotu z zafugowaniem. Fuga przy kładzeniu kostki granitowej to nie tylko wypełnienie, jak przy puzzlach, to integralna cześć konstrukcji, musi mieć trochę "mięsa" 3) Koryguj na bieżąco nierówności, najpóźniej następnego dnia, przy kładzeniu na betonie późniejsza przekładka to makabra, ( tak w ogóle to mozna łupek położyć na mączce granitowej) 4) Fuguj dopiero gdy jesteś pewien prawidłowego ułożenia, jeśli posłuchasz rady nr 2, fugowanie to przyjemność. Ja fuguję również betonem półsuchym i myję kostkę na bieżąco. 5) Zabezpieczaj na fajrant skrajne kostki przed obsuwaniem. Festina lente i powodzenia. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 10.07.2013 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 witam plac do układania praktyczie przygotowany tylko jedno zostało do zrobienia:- zebrać odpowiednią ilość piachu , tylko jak ustalić ile gdzie zebrać obecnie nie jest wypoziomowane( z jednej strony niżej z drugiej wyżej a z trzeciej jeszcze inaczej..), trzeba zebrać tyle żeby było na dosypanie betonu a podjazd był równy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 11.07.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Musisz ustalić w którą stronę mają być spadki i tak rozłożyć piach . Poziom piachu daj "minus" tyle centymetrów ile będzie betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 12.07.2013 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Musisz ustalić w którą stronę mają być spadki i tak rozłożyć piach . Poziom piachu daj "minus" tyle centymetrów ile będzie betonu. dzięki w sobotę poziomowanie a od poniedziałku układanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 12.07.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 dzięki w sobotę poziomowanie a od poniedziałku układanie pozdrawiam Oj będzie się działo ! , u siebie układam płyty bo szybciej i łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrf 12.07.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Oj będzie się działo ! , u siebie układam płyty bo szybciej i łatwiej będzie , będzie ........ tylko czym ustalić poziom piachu tak kombinuje żeby na sznurek, może jakieś inne patenty? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 12.07.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 piotrf wysli mi prosze namiary na zrodło skad brales granit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts