illitum 29.05.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Otóż zrobiłem w domu mega porządek - zlikwidowałem nierówne i hałaśliwe podłogi, krzywe i zniszczone futryny (belki na podłodze układane na czym popadnie). Obecnie planuję wylewać podłogi i robić ściany wewnętrzne. Tak by wrócił komfort w moim domu. Proszę mi powiedzieć bo padła myśl robić dach w przyszłym roku. Czy jak wyremontuje pomieszczenia na 1 pietrze, a w przyszłości doszło by do remontu dachu (podniesienie dachu + zmiana na 2 spadowy - tj w przeciągu roku) czy ściany będą mocno pracować i cały remont pójdzie na marno niszcząc tegoroczne efekty pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 30.05.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Oczywiście. Najpierw dach. Przy takiej nadbudowie to się sporo poniszczy /zalania, kurz, przekucia stropu - pewnie będą schody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illitum 30.05.2013 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 miejsce na schody by były w przeciwnej części domu i podejrzewam że zrobił bym konstrukcję z drewna albo coś na wzór czyli beton wnioskując lepiej zostawić w stanie po tynkowaniu, wyrównaniu podłóg niż zrobić na gotowo i zdziwić się po wymianie dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts