Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poradzcie prosze które okna wybrac Adams passive line plus czy Salamander bluevolut V

Recommended Posts

Witam,

Jak w temacie rozwazam zakup okien.

Chyba wiekszosc sie spotkala z tym problemem.

Czym bardziej sie zaglebiam w temat okien tym wiekszy mam dylemat.

Stanalem chyba na etapie "odsiania" kilku profili mozna powiedziec ze ostatecznie rozwazam miedzy trzema:

Adams Passiveline plus na profilach Ideal 8000,

Salamander bluevolution V

oraz Alphaline plus 3 szybowe.

Wszystkie trzy sa w mniej wiecej tej samej cenie.

Na poczatku bylem przekonany do Adams Passive line plus, lecz zaczyna mnie odstraszac dosc nie najlepsza opinia profili 8000, jak rowniez problemy kilku uzytkowników kótrzy opisywali historie z firma Adams.

Jakie macie doswiadczenia w sprzedazy oraz uzytkowaniu tych okien?

Adamsa spokojnie polecam, co do kolejnych systemów, to kto produkuje te okna? Bo tak to cieżko powiedzieć cokolowiek.

Jesli czytałeś uwaznie to zobaczysz, ze problem z oknami Adamsa dotyczył złego montażu, sam produkt był bardzo dobry. Taka sama historia może spotkać inne okna jesli partacze wezmą się za montaż.

Jeśli petervs pisze o "bluevolution v" to zapewne chodzi o produkt Alsecco, bo oni tak nazywają profil bluevolution 92mm z zaokrąglonymi listwami przyszybowymi.

Swoją drogą, do Ideala 8000 trochę się zraziłem, jak dwóch dealerów mówiło o konieczności włożenia poprzeczek w okna balkonowe.

Dealerzy, sprzedający inne profile po sprawdzeniu wymiarów "puszczali" okna bez poprzeczek.

Dlatego też, mimo dobrej ceny Aluplasta nie biorę już pod uwagę, ostatecznie jedynie bluEvolution z Alsecco i od lokalnego producenta i Veka Softline z KNS

Edytowane przez fotohobby

fotohobby, Dzieki za spostrzezenie co do wymiarów okien. Generalnie moge wlasnie miec z tym problem skoro mówisz ze do balkonowych oferowali Ci poprzeczki. Okna 3 szybowe beda dosc ciezkie i mam obawy teraz. Wszystkie okna(7) maja wymiar 2100mm wysokosc a szerokosci to 780mm i 1000mm.

Nie wiem kto jest producentem Bluevolution 5 ale dystrybutorem tych okien jest Janik Stolarka okienna.

Slaku, co do montazu masz racje, nie wiem jakie masz doswiadczenie w montowaniu Adams'a okien ale sadzisz ze lokalna ekipa sobie z nimi nie poradzi?

Niestety innej opcji do montazu okien niestety nie mam, poniewaz te okna maja isc do Szkocji i lokalni spece beda sie zajmowac montazem.

Jakies porady co do montazu na co zwrócic szczególna uwage przy tych oknach?

Pozdrawiam

Nie, nie obowiazuja takie przepisy. Sa oddzielne przepisy dla budynków które znajduja sie w strefie tzw. historycznej. Wówczas trzeba wymiane okien konsultowac z lokalnym urzedem i wedlug ich wytycznych dopasowac odpowiednie okna.

• 4 weeks później...
Czy te wszystkie systemy Adamsa Passive Line czyli wypełnianie zwykłego profilu pianką poliuretanową nie jest podbijaniem sztucznie ceny i nabijaniem klijentów w butelkę jak taki profil będzie zachowywł się np 5,8,10 lat jak zachowuję sie pianka po tylu latach pod wpływem warunków atmosferycznych ?.Czy Adams to testował ? tyle lat:jawdrop:

Czy te wszystkie systemy Adamsa Passive Line czyli wypełnianie zwykłego profilu pianką poliuretanową nie jest podbijaniem sztucznie ceny i nabijaniem klijentów w butelkę jak taki profil będzie zachowywł się np 5,8,10 lat jak zachowuję sie pianka po tylu latach pod wpływem warunków atmosferycznych ?.Czy Adams to testował ? tyle lat:jawdrop:

Obnosisz się z tym pytaniem po forach, więc zapytam: A niby na jakie właściwości kształtownika albo okna może negatywnie wpływać pianka PU wypełniająca komory? Tylko proszę o jakieś konkrety, a nie o zgłaszanie kolejnych bzdurnych wątpliwości mających na celu raczej dyskredytację produktu niż zdobycie rzeczowej wiedzy.

Z tego co wiem okna na badania są specjalnie przygotowane na takie badania póżniej okna już z produkcji nie są weryfikowane :yes:.

W całej tej sprawie dziwi mnie jedna sprawa wszystko co w oknach zostało raczej już wymyślone wciska się klijentom ilości komór były 3 komory i okna były super wytrzymałe teraz już widze 6 komorowy i wiecej :lol2: do tego zamiast stali do profili wciska się pianke po co to? Aby zabłysnąć cytuje Adams opracował nie widze w tym wielkiej eureki tylko wypromowanie i podbicie ceny dla zwykłego Kowalskiego zwykłe okno w standardzie dobrze zamątowane wystarczy chyba że chodzi o znane hasło sklepów dla idiotów.A po drugie każdy kto na pisze negatywnie o Adamsie to potencjalna konkurencja reszta oczywiście jest zadowolona.:mad:

Z tego co wiem okna na badania są specjalnie przygotowane na takie badania póżniej okna już z produkcji nie są weryfikowane

Ja Ciebie prosiłem o konkrety, a Ty pierdzielisz jak potłuczony o badaniach okien i ZKP, o których nie masz bladego pojęcia. Żeby mieć podstawy do formułowania takich zarzutów musiałbyś być pracownikiem firmy AdamS i to nie takim od przykręcania śrubek do profila. Twój wielce oryginalny styl wypowiedzi jakoś mnie nie przekonuje do Twoich kompetencji w tym zakresie.

Sugerowałeś, że pianka może negatywnie wpływać na jakieś właściwości kształtownika! Pytam raz jeszcze, na jakie konkretnie właściwości?

Jeszcze jedno pytanie okno Passive szyba wklejana wymiar okna 1125X1425 jedno skrzydłowe jaki jest czas i koszt wymiany szyby wklejanej pytam o sam koszt wymiany nie szyby i czas !!! dość ważne w zimę. Mieszkam okolice Poznania.Czy może to zrobić zwykły zakład szklarski czy nie stracę gwarancji ?

Zadałem kilka prostych pytań oprócz zasypania mnie certyfikatami z badań jak każdy sprzedawca w salonie okien :p nie dostałem żadnej konkretnej odpowiedzi a zostałem wyklety jako konkurencja smieszne trudne pytania ? czy niewygodne ? A za tem ponawiam jaki będzie sam koszt wymiany takiej szyby i czas ?:bash:

Co Cię tak gryzie ta firma? Przegrałeś w walce o klienta i odreagowujesz? Jeśli sie komuś nie podoba takie rozwiązanie, to niech kupuje inne okna.

Wymiana szyby nie zdarza się tak często(powiedzmy ze jest to skala podobna dotych w autach).

No chyba że masz coś ewidentnie zle robione w swoich oknach

Czyli zdecydowales sie juz gdzie mieszkasz? To podam Ci ceny dla Twojego regionu.

Tak czy inaczej - zle rozumiesz. Jeśli jestes początkującym okniarzem, to powiem Ci, ze w drewnie każda szyba jest przyklejona do skrzydła. I nie przeszkadza to, by ją wymienić.