mxd 30.05.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Zwróciłem się do spółdzielni z prośbą o spuszczenie wody z instalacji CO związku z prowadzonym remontem. Mieszkanie znajduje się na X, ostatnim piętrze więc poprosiłem tylko o częściowe opróżnienie instalacji, gdyż uznałem, że nie ma sensu spuszczać całej objętości wody. Spółdzielnia wyceniła jednak taką usługę na niemal 400 PLN. Nie wiem czy ostatecznie spuścili całą wodę, czy tylko częściowo, nie mniej jednak cena wydaje mi się dość wysoka i nieadekwatna do faktycznych kosztów, jakie wiążą się z wykonaniem takiej usługi, szczególnie, że dotyczyło to wyłącznie jednego pionu, do którego podpięte są niewielkie grzejniki kuchenne.Czy ktoś z Was spotkał się z taką wyceną? Czy w Waszych spółdzielniach koszty są podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 30.05.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 dlaczego spuszczasz wodę poprzez usługę spółdzielni? Poza sezonem grzewczym dozwolone są remonty, mieszkanie jest na ostatnim piętrze, to nie będzie wiele wody do spuszczenia z rur... edit:doczytałem, że już po fakcie. Cena wyyyysoka, nie wiem czy każda spółdzielnia sama sobie wycenia, u mnie to koszt poniżej 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxd 30.05.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Niestety w tej spółdzielni instalacja CO nie jest opróżniana po zakończeniu sezonu grzewczego - woda jest w niej cały rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bascom 31.05.2013 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 W żadnej spółdzielni nie jest opróżniana po zakończeniu sezonu grzewczego miałoby to negatywny skutek dla trwałości instalacji CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 31.05.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Przyjazd hydraulika w celu spuszczenia wody ~100zł Przyjazd hydraulika w celu napełnienia układu ~100zł Odpowietrzenie grzejników ~50zł Woda - ?? Narzut spółdzielni ~ 25% I jesteśmy bardzo blisko tej kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxd 31.05.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 A czy taka czynność nie należy do obowiązków spółdzielni jako zarządcy budynku i nie powinna być pokryta z opłat eksploatacyjnych które co miesiąc płacę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 02.06.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Przyjazd hydraulika w celu spuszczenia wody ~100zł Przyjazd hydraulika w celu napełnienia układu ~100zł Odpowietrzenie grzejników ~50zł Woda - ?? Narzut spółdzielni ~ 25% I jesteśmy bardzo blisko tej kwoty woda uzdatniona czyli 4xdroższa od zwykłej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 02.06.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Niestety w tej spółdzielni instalacja CO nie jest opróżniana po zakończeniu sezonu grzewczego - woda jest w niej cały rok... u mnie spółdzielnia oficjalnie nie spuszcza, ale we wrześniu wieszają informacje na drzwiach każdej klatki, że w dniu..XX... będzie instalacja napełniana wodą i żeby do tego dnia zakończyć wszelkie prace w mieszkaniach przy CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts