Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa smokera

Adik50

Recommended Posts

Witam . Ponieważ moje stare sprzęty uległy zużyciu tzn gril i stara wedzarenka postanowiłem coś zbudować samemu . Przeglądając internet wpadły mnie w łapki raczej w oczy coś takiego jak grilo-wedzarnia w postaci lokomotywy. Wpisałem w google smoker i widze fajne mięsko pieką w USA Postanowiłem coś zbudować w tym stylu . Mam pytanie w jakich temp należy piec w smokerze? I jak długo piecze się np karczek?Co powinienem wiedzieć przy budowie smokera?

W ,,,G ??? , No coś się dzieje : Wydaje mi się że amerykanie inaczej pieką w swoim smokerze jak my . My raczej wędzimy a oni pieką , my jemy wędzonki na zimno oni na ciepło i z sosami Mięsa pieką w całości .My grilujemy ok 1h amerykanie ze 3h?4h? Używają wody podczas pieczenia oraz keczapu coca colii do glazury to tak w skrócie

IMG_0345.jpg

IMG_0346.jpg

IMG_0347.jpg

IMG_0349.jpg

Edytowane przez Adik50

IMG_0349.jpgTeż myślałem nad murowanym potem o gotowym betonowym. Ale chciałem mieć do pieczenia - gril i do wędzenia wędzarke w jednym. Oraz coś nie powtarzalnego :rolleyes: Wolno mi to idzie bo robię dziennie po 1 godzince popołudniu po pracy czasami wcale tak z doskoku To jest to; o to chodzi ;
albo tu :http://www.youtube.com/watch?v=ETXRScuvjSQ albo tak http://www.youtube.com/watch?v=7aUNmtSgB0c Edytowane przez Adik50

• 2 weeks później...