Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkształcone płytki parkietu

Recommended Posts

Witam Drodzy forumowicze,

Dotarłem do Was na forum, ponieważ mam pewien problem z parkietem. Mianowicie w przedpokoju podniosły mi się płytki parkietu i mam teraz coś na wzór progu zwalniającego. Niestety mieszkanie nie jest moje (wynajmuję je) i zależy mi na tym, żeby pozbyć się tego problemu w jakiś sposób, lub go zminimalizować, bo niestety właściciel nie zechce naprawy - nie zależy mu. Natomiast mnie strasznie irytuje to codzienne skrzypienie w czasie przechodzenia.

Czytałem w internecie wiele artykułów/postów na ten temat, ale po pierwsze nie znalazłem recepty, a po drugie nie mam pojęcia co jest przyczyną, ponieważ parkiet nie był zalany nigdy w tym miejscu, przez całą zimę nie było najmniejszego problemu, a pojawił się dopiero w ostatnich 2 tygodniach, kiedy wydawało mi się, że jak jest sucho to nie powinno coś takiego wystąpić.

Z góry dziękuję za pomoc,

maxon

sucho w mieszkaniach jest zimą. To co się stało u Ciebie nie powstało z dnia na dzień. Mogła nastąpić już wcześniej degradacja spoiny klejowej i w wyniku podwyższonej wilgotności drewna, nawet niewielkiej , mogło dojść do opisanych zjawisk w parkiecie. Trudno jest udzielic pomocy przy tak lapidarnym opisie. Może jakieś zdjęcie lub kilka.

• 11 months później...