leszek58 30.05.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Witam Drodzy forumowicze, Dotarłem do Was na forum, ponieważ mam pewien problem z parkietem. Mianowicie w przedpokoju podniosły mi się płytki parkietu i mam teraz coś na wzór progu zwalniającego. Niestety mieszkanie nie jest moje (wynajmuję je) i zależy mi na tym, żeby pozbyć się tego problemu w jakiś sposób, lub go zminimalizować, bo niestety właściciel nie zechce naprawy - nie zależy mu. Natomiast mnie strasznie irytuje to codzienne skrzypienie w czasie przechodzenia. Czytałem w internecie wiele artykułów/postów na ten temat, ale po pierwsze nie znalazłem recepty, a po drugie nie mam pojęcia co jest przyczyną, ponieważ parkiet nie był zalany nigdy w tym miejscu, przez całą zimę nie było najmniejszego problemu, a pojawił się dopiero w ostatnich 2 tygodniach, kiedy wydawało mi się, że jak jest sucho to nie powinno coś takiego wystąpić. Z góry dziękuję za pomoc,maxon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 30.05.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 W maju spadła temperatura posadzki drewnianej a podwyższona zawartość wilgoci resztkowej podkładu przemieściła się w stronę posadzki i stąd jej odkształcenia czy uszkodzenie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 03.06.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 sucho w mieszkaniach jest zimą. To co się stało u Ciebie nie powstało z dnia na dzień. Mogła nastąpić już wcześniej degradacja spoiny klejowej i w wyniku podwyższonej wilgotności drewna, nawet niewielkiej , mogło dojść do opisanych zjawisk w parkiecie. Trudno jest udzielic pomocy przy tak lapidarnym opisie. Może jakieś zdjęcie lub kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proletariat 04.06.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ciekawe czy są zachowane dylatacje przy ścianach!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 05.06.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dylatacje są bardzo ważne ale oprócz tego pytanie kiedy mogła być kładziona ta podłoga? czy to jej pierwszy sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek_W 19.05.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Też obstawiam, że to zjawisko tworzenia progu zwalniającego zaczęło się już jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts