fotohobby 31.05.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Wiem, że folie tego typu są wypierane przez memebrany o wysokiej paroprzepuszczalności. Czy jednak w przypadku nieocieplonego, wentylowanego poddasza warto oszczędzić trochę grosza i zastosować tańszą filoę zamiast membrany ? Jeśli tak, to jaką ? W przypadku membrany, którą pierwotnie chciałem zastosować , myślałem o którymś z produktów Tyvek, ew Dorken.Wybór wśród folii jest mniejszy i nie ma wśród nich produktów tych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 31.05.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Folia czy membrana to to samo. Możesz nic nie dawać i będzie dobrze. Ja u siebie pokryłem samą blachą ( a chyba się znam) i 15 lat jest ok. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 31.05.2013 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Pomijając kwestię nazewnictwa, to istnieje spora różnica w cenie. i pytanie, czy warto oszczędzać ?Różnica jest też taka, że będę krył dachówką, więc folia będzie niezbędna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 31.05.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Tak pod dachówkę to lepiej dać. Potrafi nieźle nawiać śniegu. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts