Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
Jak klawiście się Państwo reklamujecie,oprócz postu 1 i 2.Pytanie do autorki.Jeśli możesz.Jak robisz befsztyki i steki.Dlaczego pytam.W tytule jest słowo tradycyjny.Chcesz mi powiedzieć ,że np. befsztyk z polędwicy wołowej jest tradycyjny na naszych grillach???Rozumiem ,że steki także są z tej części krówki :D ,czy tradycyjnie z rostbef lub antrykot ???
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
Dla mnie najlepsza jest po prostu kiełbasa a do tego duża ilość piwa. To zawsze gwarantuje dobrą zabawę nawet jak nie ma rozpałki i nie uda się rozpalić grilla :p ewentualnie jakaś karkówka lub inne tłuste mięsko, chude trzeba bardzo pilnować żeby nie zrobiło się twarde.

 

Kiełbasa z grilla też musi być ta odpowiednia.Jak nawalisz się browarkiem to zaiste smak w niczym jej nie będzie przeszkadzał ale są jeszcze inni bardziej wybredni .czekający na kiełbachę z grilla.:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa z grilla też musi być ta odpowiednia.Jak nawalisz się browarkiem to zaiste smak w niczym jej nie będzie przeszkadzał ale są jeszcze inni bardziej wybredni .czekający na kiełbachę z grilla.:D

 

Zgadzam się. Na grillu powinna zawitać polska, biała i kaszanka (pieczona w folii z cebulą, jabłkiem i majerankiem)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa z grilla też musi być ta odpowiednia.Jak nawalisz się browarkiem to zaiste smak w niczym jej nie będzie przeszkadzał ale są jeszcze inni bardziej wybredni .czekający na kiełbachę z grilla.:D

 

Na miasteczku studenckim 90% ludzi przychodzi na grilla bez kiełbasy za to z piwem. Bywałem nawet na grillach że nikt nie przyniósł grilla :p

Ale fakt że czasem nie jadło się nic od rana i dobrze zagryźć jakąś kiełbaskę. Najważniejsza jednak zawsze jest dobra atmosfera.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 years później...
  • 1 month później...
Generalnie najlepsze grille na jakich byłam to te na działkach;) Sama nie mam, ale kilku moich znajomych ma i to takie na wypasie, bo z altankami, miejscem na grill i oczkiem wodnym;) Przeważnie kupowało się jakieś kiełbaski, skrzydełka, karkówkę, rzadziej rybę no i jakieś warzywka. Do tego keczupy i musztardy z http://www.primavika.pl/ i menu było skompletowane;) Do tego jakieś dobre napoje, muzyka i dobrze dogadująca się grupa - lepszych imprez nie było;) A że działki daleko od bloków i domków to też nikt nie narzekał na to, że jakieś hałasy są;)
Najlepszy taki grill jest po paru głębszych. Tylko następnego dnia sąsiedzi dziwnie patrzą. A to jakieś majtki przyniosą, że niby ktoś u nich w malinach zapomniał a to kalosza, do którego grillowicz jakiś kupę narżnął. Jest też jednak jakiś pozytyw, bo całe działki zapoznają się z niezapomnianym dziełem disco-polo "Ach te oczy".
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 months później...
Tradycyjny grill to dla mnie tradycyjnie mięso - kurczak i karkówka. :cool: ALE lubię nowinki w postaci wszelkiego rodzaju dipów i dodatków. W tym sezonie moim ulubionym elementem grilla jest Pastena z suszonych pomidorów od OLE. Na bagietkę, do chipsów i do mięsa - pasuje po prostu do wszystkiego i jest dużo smaczniejsza niż np. ketchup, moim zdaniem.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...