ChłopZmazur 31.05.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Zdun pilnie poszukiwany! Poszukuję zduna do wykonania kuchni kaflowej - region Warmińsko-Mazurskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.05.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Jak wymarli w Twojej okolicy to poszukaj jakiej dobrej literatury i... poterminuj. To nie jest trudna praca, jak wie się co się robi. Dziś kupuje się gotowe mieszanki szamotowo-gliniane. Dolewasz wody, wyrabiasz na ciasto i lepisz co potrzeba. Oczywiście, "kominkowcy" mogą podnieść problem "fachowości" takiego wykonania i że na początku to się wiadra gliny za majstrem ze dwa lata nosi a konstrukcji uczy rozwalając "chore" piece i szykując plac robót dla majstra... Tyle, ze nie świeci garnki lepią! Jeszcze niedawno chłop nie tylko z Mazur ale z każdej wsi piec sobie sam murował - i grzało! :lol: Elementów kuchni poszukaj na złomach (bywają w idealnym stanie!) Lub w jakichś wiejskich sklepikach typu GEES. Adam M. (ja sobie piec czy kuchnię buduję jak potrzebna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 01.06.2013 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Ja też wiele rzeczy robię sam, ale kuchni kaflowej nie będę się podejmował. to ma być ozdoba a nie coś co grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.06.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 To po co Ci taka "fototapeta" co nie grzeje?I...Nie dasz rady równo tych kafli poustawiać?Ale rozumiem, że wolałbyś zatrudnić profesjonalistę. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 02.06.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Jak zrobisz sam to będzie fototapeta /o ile masz pojęcie o klejeniu glazury i kafli ja takowej nie posiadam i śmiem twierdzić że mało który glazurnik potrafi ładnie kafelki przykleić/ i coś co nie grzeje. Bo zrobić dobry piec trzeba być zdunem a nie majsterkowiczem złotą rączką.Poza tym w tym wątku szukam polecanego zduna, a nie "zrób to sam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.06.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 (edytowane) No, to wychodzi na to, że jestem dobrym zdunem, bo każdy z tych kilku piecy, które postawiłem działa bardzo dobrze. Poszukaj w lokalnym Cechu Rzemiosł. Dadzą Ci namiar na kilku. Adam M. Edytowane 2 Czerwca 2013 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 08.06.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 W zasadzie budowa pieców wchodzi też w zakres pracy murarza. Poszukaj podręcznik "Murarstwo dla Zasadniczych Szkół Zawodowych" z czasów tzw. komuny... Tam będą ładne rysunki konstrukcji poszczególnych gatunków pieców kaflowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts