ekmir 01.06.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Mam zamiar istniejące ścianki kolankowe i sufit poddasza wykończyć/wykonać z płyt GK.Mam w związku z tym pytania:- jaki zastosować stelaż pod płyty GK?- w jaki sposób łączy się profile za pomocą: http://allegro.pl/szczypce-do-laczenia-zaciskania-profili-profile-gk-i3278716118.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 01.06.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Na skosach i sufitach mam zastosowany - chyba tak jak większość - stelaż pojedyńczy , jednopłaszczyznowy. Początkowo chciałem zastosować stelaż krzyżowy, ale po rozmowach z wykonawcą zrezygnowałem. Jak do tej pory zero pęknięć , a koszty noższe w porównaniu do krzyżowegp. Do budowy ścianek wykorzystano profile uw i cw o szerokości.10 cm, pomiędzy którymi zostało zamontowane dodatkowe ocieplenie. Profile uw , przed montażem zostały podklejone taśmą wygłuszającą.Podobne zaciskarki stosowali moi wykonawcy ,używając ich zwłaszcza przy stawianiu stelaży ścianek. Z tego co zauważyłem, znacznie przyśpieszają pracę , zastępując , tam gdzie jest to możliwe , skręcanie profili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 03.06.2013 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Na skosach i sufitach mam zastosowany - chyba tak jak większość - stelaż pojedyńczy , jednopłaszczyznowy. Początkowo chciałem zastosować stelaż krzyżowy, ale po rozmowach z wykonawcą zrezygnowałem. Jak do tej pory zero pęknięć , a koszty noższe w porównaniu do krzyżowegp. Do budowy ścianek wykorzystano profile uw i cw o szerokości.10 cm, pomiędzy którymi zostało zamontowane dodatkowe ocieplenie. Profile uw , przed montażem zostały podklejone taśmą wygłuszającą. Czy to znaczy, że krzyżowy jest lepszy? Podobne zaciskarki stosowali moi wykonawcy ,używając ich zwłaszcza przy stawianiu stelaży ścianek. Z tego co zauważyłem, znacznie przyśpieszają pracę , zastępując , tam gdzie jest to możliwe , skręcanie profili. Ale w jaki sposób się jej używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 05.06.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Na poddaszu jednopoziomowy, chyba że opuszczasz znacznie sufit..Kleszcze w sposób elastyczny łączą profile ( tak aby nie przesuwały się przy płytowaniu) ścianek działowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 05.06.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Na poddaszu jednopoziomowy, chyba że opuszczasz znacznie sufit.. Nie opuszczam znacznie, co najwyżej z 5 cm, tylko, że jako ocieplenie będę stosował "celelozę wdmuchiwaną" tzn. ekofiber lub ISOCELL Jakie stosować odległości pomiedzy profilami na skosach i suficie? Kleszcze w sposób elastyczny łączą profile ( tak aby nie przesuwały się przy płytowaniu) ścianek działowych. Jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 07.06.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Odległośwć pomiędzy profilaomi montowanymi zarówno na skosach jak i na sufitach powinna wynosić 40cm. Trochę inaczej jest przy stelażu krzyżowym. Tutaj pierwszą warstwę profili możesz rozstawić szerzej , natomiast dolną , montowaną krzyżowo w stosunku do pierwszej , co 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 07.06.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Przy celulozie płyty g-w lub gk przy zagęszczonym profilowaniu + płyta np grubas..Ideałem byłby dodatkowy ruszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 08.06.2013 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Przy celulozie płyty g-w lub gk przy zagęszczonym profilowaniu. co ile? + płyta np grubas.. tzn.? Ideałem byłby dodatkowy ruszt. masz na myśli krzyżowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 10.06.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Dodatkowy ruszt: np. deskowanie i na nie wysypana izolacja.Co do płyt g-w np. stelaż co 40cm oraz płytowanie 2x płyta g-w 10mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 11.06.2013 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Co do płyt g-w np. stelaż co 40cm oraz płytowanie 2x płyta g-w 10mm Czy płyty GW są lepsze od GK? 2x to chyba tylko na scianie kolankowej? czy na suficie też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 12.06.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Chcesz wysypać celulozę na płyty więc muszą mieć one dużą wytrzymałość.Ile tej celulozy zamierzasz użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 13.06.2013 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ile tej celulozy zamierzasz użyć? 25 cm na skosach i 30 cm na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 14.06.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 A jak z wagą?Jaki przekrój dachu?Co skłoniło do celulozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 16.06.2013 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 A jak z wagą? ok. 12 kg/m2 Jaki przekrój dachu? dwuspadowy Co skłoniło do celulozy? parametry termiczne, możliwości lepszego wypełnienia/ciągłości izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 17.06.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jeśli g-k to zastosowałbym płytę 2x12,5mm, profile co 40cm.Jak przygotowałeś skosy do izolacji?Pełne deskowanie czy folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.06.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jeśli g-k to zastosowałbym płytę 2x12,5mm, profile co 40cm. Na suficie też? Na skosach też? JJak przygotowałeś skosy do izolacji? tzn.? JPełne deskowanie czy folia? folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 17.06.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 skosy i sufity też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.06.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 skosy i sufity też. i te płyty utrzymają się pod własnym ciężarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 18.06.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Przykręcone odpowiednią liczbą wkrętów do poprawnie wykonanego stelaża o prawidłowych parametrach- utrzymają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts