monikacies 02.06.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 witam, mam problem tego typu: mieszkam w bloku. Chciałam położyć panele na niezbyt równej podłodze gdzie jest parkiet.Największym jednak problemem jest to,że różnica poziomu między korytarzem a tym pokojem wynosi 3,5 cm a gdyby zerwać parkiet 4 cm. Teraz pytanie jak to zrobić aby mniej więcej zrównać poziom z korytarzem? Myślałam aby położyć twardy styropian na parkiet ( a może lepiej będzie zerwać parkiet?) na to płytę osb 8 mm, podkład pod panele i panele 7 mm (dodam ,że panele już kupione). Czy jest to dobre rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1-62 03.06.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 witam.na parkiecie nie da rady,za duża różnica poziomów,styropian absolutnie odradzam,nie stosuje sie tego typu praktyk.natomiast płyta OSB tak można,z tym że po zerwaniu parkietu i tak trzeba by wykonać wylewkę /tzn.wyrównać poziomy/dopiero wtedy osb ,podkłady,panele.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikacies 03.06.2013 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Czyli pozostaje mi położenie paneli na parkiet i trzeba przeboleć próg między korytarzem a pokojem. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikacies 05.06.2013 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 05.06.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A dlaczego nie chcesz wyrównać podłogi wylewką poziomującą i potem płyta OSB, jakaś pianka na podkład (czy coś innego może być) i panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.06.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Nu wiesz PięknyRomku może autor/ka wątku mieszka w tym mieszkaniu i nie planuje się na miesiąc czy dwa wyprowadzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 06.06.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Albo rybki albo akwarium. Nie wiem czy wylewki muszą schnąć aż miesiąc ale jeśli muszą to może lepiej trochę pocierpieć przez tych kilka tyg. i zrobić porządnie. Takie mam zdanie ale jak ktoś ma inne to może kombinować ze styropianem czy jakoś inaczej, Wolna wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalecki 11.06.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Możesz spróbować podłożyć pod panele ekopłytę, ale tak czy siak na parkiet powinno się dać wylewkę samopoziomującą - jest to w zasadzie prosty zabieg. Wylewka schnie ok. 48h.Trzeba tylko pamiętać, że nanekopłytę, trzeba położyć folię, żeby zabezpieczyć przed wilgocią, ale z dobrych cech - dobrze tłumią dźwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts