Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PIT help

czakur

Recommended Posts

Pytanko na czasie :)

Ja też się nad tym zastanawiałam, ale...

Aby skorzystać z ulgi remontowej musisz posiadać tytuł prawny do lokalu (najem, własność, użyczenie) a jeżeli dom nie jest odebrany to nie masz nic.

Jak wtedy udokumentować wydatki na ten cel?? Faktury muszą być wystawione na konkretną osobę i ... chyba musi tam być adres . :-?

Chętnie wysłucham innych opini- możesz zadzwonić do urzędu skarbowego i zapytać. Daj znać na forum :D

ale ja mieszkam w nie odebranym domu a stare mieszkanie już sprzedałem a nowego adresu jeszcze nie mam

ktoś mi muwił że można zaliczać wydatki na wykończenie domu ale to chba tak jak mówicie po odbiorze.

chyba tego nie obejdę

szkoda trochę faktur się zmarnuje

dzięki za pomoc wracam do pita

Wowka, a jak on to pisze pod wpływem alkoholu, jak wytrzeźwieje, to może wszystkiemu zaprzeczyć - twierdząc, że nie wiedział co mówi i że to wszystko to jego wizja pod wpływem środków odurzających... :wink: Z tym strachem przed urzędami to już nie przesadzajmy. Gorzej, jak okna ktoś wymieni, a kontrola sprawdzi, że mają one 20 lat... :lol: :lol: Tu już może być przykro...

A jak nazwać politykę społeczną prowadzoną przez nasz "demokratyczny" rząd ?? :evil:

Dla mnie to kradzież!!! i oszustwo w biały dzień. Już płacimy tyle składek i podatków, że niedługo pensji mi nie wystarczy :evil:

a dom buduję z niewielkiej pensji i pieniędzy ze spłaty kawalerki (bo bank cofnął mi kredyt po jej sprzedaniu i nie mogłam kupić większego mieszkania- więc został mi tylko system gospodarczy) Mieszkam więc kontem u rodziców a nowe okna by im się przydały :wink:

Niech lepiej państwo nam tak nie pomaga 8) to i my damy mu spokój i nie będziesz wowka musiał czytać takich ... zdrożnych postów :wink:

Pozdrawiam wszystkich wymieniających okna :D

BOHO anekri - weźcie pod uwagę, że podpisując PIT składacie oświadczenie o wydatkowaniu okeślonych środków na określony cel. Złożenie fałszywego oświadczenia jest zagrożone sankcjami karnymi z Ustawy Karno-Skarbowej I Kodeksu Karnego.

A poza tym - zawsze stałem na stanowisku, że swój podpis trzeba szanować.....