czakur 28.04.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 wiem że się powtarzam ale jest mało czasu.Czy moża zakończyć dużą ulgę budowlaną i rozpocząć remontową kiedy domek jest jesszcze nie odebrany proszę o pmoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 28.04.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Pytanko na czasie Ja też się nad tym zastanawiałam, ale... Aby skorzystać z ulgi remontowej musisz posiadać tytuł prawny do lokalu (najem, własność, użyczenie) a jeżeli dom nie jest odebrany to nie masz nic. Jak wtedy udokumentować wydatki na ten cel?? Faktury muszą być wystawione na konkretną osobę i ... chyba musi tam być adres . Chętnie wysłucham innych opini- możesz zadzwonić do urzędu skarbowego i zapytać. Daj znać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.04.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 możesz brać ten remont na swoje obecne miejsce zamieszkania - jesli je masz, jesli nie możesz brać na rodzinę.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 28.04.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 możesz brać ten remont na swoje obecne miejsce zamieszkania - jesli je masz, jesli nie możesz brać na rodzinę.......... Zgadzam się z BOHO to jest sposób i jeżeli rodzinka nie wykorzystuje w pełni ulgi to jeszcze możesz zyskać podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.04.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 a warto dodać, że od 2003 jest "nowy" limit i do odliczenia jest 5670 zł, czyli cłkiem sympatyczna kwota....... nic nie stoi na przeszkodzie, aby rodzina zaczęła na gwałt wszystko remontować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakur 28.04.2004 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 ale ja mieszkam w nie odebranym domu a stare mieszkanie już sprzedałem a nowego adresu jeszcze nie mam ktoś mi muwił że można zaliczać wydatki na wykończenie domu ale to chba tak jak mówicie po odbiorze.chyba tego nie obejdę szkoda trochę faktur się zmarnujedzięki za pomoc wracam do pita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 28.04.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 BOHO czytasz w moich myślach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.04.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 anekri: no wiesz........ tak bywa............ ja u siebie już trzeci raz "wymieniałem" okna........, moja mama rencistka nie miała wystarczającego podatku, a chciała mieć nowe okna......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.04.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 anekri:budujecie w Pruszczu ?niedawno byłem w Sopocie i generalnie w Trójmieście jest dużo terenów do zabudowy i duzo lasów........... jakie są u Was ceny działek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 28.04.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Z cenami to bywa bardzo różnie - jak wszędzie. Atrakcyjne tereny wokół Trójmiasta z uzbrojeniem to koszt ok 20USD/m2, natomiast bez uzbrojenia można dostać nawet za 35zł/m2, a im większa działka tym cena niższa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.04.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 i tak dobrze ! w Wawie tak ze 2X drożej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.04.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 BOHO anekri Zgodzicie się przypuszczam ze mną, że to o czym mówicie nie jest legalne...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 28.04.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 A czy BOHO coś napisal? Wowka cos dzisiaj przy tym Forum Ekonomicznym, masz paproszki w okach (dwóch zresztą) , albo monitor Ci ściemnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 29.04.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Wowka: oczywiście ! tak samo nielegalne , jak poproszenie pana Mariana, aby pomalował płot za 300 zł, albo wykopał dół za 150 zł, bez ubezpieczenia ich w ZUS i zapłacenia podatku PIT do US......... czy zakup 5 desek w tartaku bez faktury........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 29.04.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Wowka, a jak on to pisze pod wpływem alkoholu, jak wytrzeźwieje, to może wszystkiemu zaprzeczyć - twierdząc, że nie wiedział co mówi i że to wszystko to jego wizja pod wpływem środków odurzających... Z tym strachem przed urzędami to już nie przesadzajmy. Gorzej, jak okna ktoś wymieni, a kontrola sprawdzi, że mają one 20 lat... Tu już może być przykro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 29.04.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 A jak nazwać politykę społeczną prowadzoną przez nasz "demokratyczny" rząd ?? Dla mnie to kradzież!!! i oszustwo w biały dzień. Już płacimy tyle składek i podatków, że niedługo pensji mi nie wystarczy a dom buduję z niewielkiej pensji i pieniędzy ze spłaty kawalerki (bo bank cofnął mi kredyt po jej sprzedaniu i nie mogłam kupić większego mieszkania- więc został mi tylko system gospodarczy) Mieszkam więc kontem u rodziców a nowe okna by im się przydały Niech lepiej państwo nam tak nie pomaga to i my damy mu spokój i nie będziesz wowka musiał czytać takich ... zdrożnych postów Pozdrawiam wszystkich wymieniających okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.04.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 BOHO anekri - weźcie pod uwagę, że podpisując PIT składacie oświadczenie o wydatkowaniu okeślonych środków na określony cel. Złożenie fałszywego oświadczenia jest zagrożone sankcjami karnymi z Ustawy Karno-Skarbowej I Kodeksu Karnego.A poza tym - zawsze stałem na stanowisku, że swój podpis trzeba szanować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 29.04.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Wowka: myślę, że się źle czujesz 1. jak przechodzisz ulicę w niedozwolonym miejscu to popełniasz wykroczenie..... czy długo potem o tym rozmyślasz ? masz może koszmary nocne ? 2. niech mi udowodnią cokolwiek ! 3. bardziej szanuję własne pieniądze....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.04.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 BOHO - Gratuluję dobrego samopoczucia. Ale Twojego podejścia do zagadnienia zupełnie nie podzielam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 29.04.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 wowka czy ty przypadkiem nie pracujesz w Urzędzie Skarbowym a może w rządzie ??? ... to tłumaczyłoby twoje dobre samopoczucie Pozdrawiam PS. Życie nas nie rozpieszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts