Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ręcznie robiona biżuteria (sutasz)

Mymyk_KSK

Recommended Posts

• 3 months później...

Witam, od jakiegoś czasu też interesuję się tematem sutaszu. Bardzo mnie to zainteresowało i przyznam pochłaniacz czasu ;) Bardzo ładne prace, dokładnie wykończone, kolorystyka super ;)

Ja na razie można powiedzieć początkująca ale też już zaczęłam troszeczkę bardziej zgłębiać temat techniki sutaszu ;)

Mogę się pochwalić kilkoma pracami. Być może nic szczególnego ale zawsze jakiś początek :)

Założyłam też bloga więc zachęcam do zaglądania i oceny moich prac - http://avangarda-soutache.blogspot.com/ :)

P8220277.jpgP8220287.jpgP8220292.jpgP8220296.jpg4520065590.jpg

• 5 weeks później...
  • 1 year później...
Cudowne, szkoda tylko, że nie wkleiłaś tego ogromniastego naszyjnika - chętnie bym go zobaczyła. Pytanie z innej beczki, jakie narzędzia jubilerskie są potrzebne do wykonania czegoś takiego i jak ogólnie cenowo wychodzą np. takie kolczyki? Czy jest to trudne? Bo zastanawiam się czy nie spróbować, ale nie wiem czy będę umieć to zrobić, więc wole się upewnić ;)

• 4 weeks później...

Ja też sama wykonuję biżuterię, ale nie sutasz tylko ostatnio zakochałam się totalnie i straciłam głowę dla ukośników (sznurów koralikowych). Każdą wolną chwilę poświęcam na koralikowanie. Sutaszu jeszcze nie próbowałam.

Jeśli chodzi o sutasz to tu można znaleźć poradniki dla początkujących http://blog.royal-stone.pl/ :)

• 2 months później...
  • 10 months później...