polanka 28.04.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Jak w temacie.Ma ktoś jakieś racjonalne wyjaśnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 28.04.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 klient, który poszukuje sprzętu do zabudowy, to nie jest klient biedny, kierujący się zasadą minimum ceny - maksimum funkcjonalności, tylko klient wybrednya producenci nie są w ciemię bicijak przychodzi do sklepu ktoś, komu zależy na tym, żeby jego kuchnia ładnie wyglądała (czyli jest w stanie zapłacić za efekt xxx złotych ekstra), to producent wie, że klientowi zależy i może spokojnie podnieść cenę, bo klient tak, czy inaczej kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 28.04.2004 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 No tak, i to by było na tyle.... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 28.04.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Też mnie to drażni Weźmy taka lodówkę do zabudowy- gołe to, biednie wygląda, jakieś takie nieszczęśliwe w kącie sklepu stoi. A cena? Albo takie zmywarki- przecież wyglądają jakby im ktoś głowy pourywał, jakieś takie niedorobione, jakieś gąbki wystają, blachy niewykończone... I znowu ceny porażają... Ale dla producentów, którzy na wyprodukowanie sprzętów do zabudowy zużywają mniej materiału niż na wolnostojące nabywcy tych pierwszych to jakaś elita finansowa, co jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe, bo na przykład ze mnie taka elita finansowa jak ze słonia baletnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 30.04.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 To jest zwykłe prawo ekonomii - im większa masowośc produktów tym niższe koszty. Sprzęt do zabudowy idzie w pięciokrotnie (o ile dobrze pamiętam) mniejszych ilościach niż sprzęt wolnostojący. Z tego tytułu niektóre koszty jednostkowe mogą być wyższe... No i na pewno trochę prawdy w tym jest co napisał Mieczotronix . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 04.05.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 im większa masowośc produktów tym niższe koszty. to jest najbliższe prawdy i tak najwięcej pod zabudowę sprzedaje się kuchni i ceny wolnostojących i pod zabudowe są bardzo zbliżone, np. Wrozamet, prosty model (termoobieg, zapalacze w pokrętłach, inox) wolnostojący i pod zabudowe cena jest prawie identyczna. Mało pod zabudowe sprzedaje się chłodz.-zamraż. i też tu różnice w cenach są największe. Ja mam zamar tak zrobić, kupić kuchnie gazowo.-elektryczno pod zabudowe a chłodz.-zamraż wolnostojąco gdzie w cenie tej pod zabudowę będe miał bezszronowo i w Inox'e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.