furyat 03.06.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Witam. Mam przed domem schody, trzy stopnie które po zimie uległy po prostu zniszczeniu. Płytki odpadły, beton zaczął się kruszyć. Chce to skuć zrobić nowy szalunek i wylać na nowo. Moje pytanie brzmi czy mogę użyć gotowego betonu np .http://www.kreisel.pl/katalog_produktow/system-naprawy-betonow/mocny-beton-b-20 przecież na 3 stopnie nie będę wzywał gruchy:) pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 03.06.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Możesz użyć, ale czy po kolejnych zimach nie będzie tego samego. Jeśli "rdzeń" jest w porządku, to może lepiej naprawić to gotową wzmacnianą masą naprawczą np. Emaco R345, kreisel pewnie też coś ma takiego. Na przyszłość pamiętaj, żeby beton zabezpieczyć - albo hydrofobowo, albo izolacją podpłytkową. Generalnie schody i płytki to ciężki temat i w mojej ocenie mało praktyczny (można się uzębienia pozbyć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.06.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 wow... Emaco 345 ... no.... solidnie... to ja tez z "grubej rury" Kerakoll Geolite Magma 20 ... a co! jak juz robic to porzadnie material do napraw w plytach lotnisk ... tak... pod takie... lekkie obciazenia a w Kreislu bym nie szukal tego typu rozwiazan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts