Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowe okna -okno przecieka - czy tak ma byc????

Recommended Posts

Witam

Z racji tego ze z okami plastikowymi nie miałem do czynienia pytam czy u Was jest podobnie. Podczas deszczu zbiera mi sie woda na ościeżnicy tam na dole w rowku, czasami nawet jest rozlana troch na całej szerokości

ościeżnicy(do domu jeszcze sie nie wlewała)

Oglądając okno jest wszystko ok uszczelka niby przylega nie jest zagięta itp, a moze to normalne zjawisko bo szczerze mówiąc nie wiem jak tam ta woda sie dostaje

Edytowane przez okno123

W określonych sytuacjach może być tam woda, ale.. trzeba znać konkretnie Twoje okno by to potwierdzić. Gdyby zadzwonił mój klient z takim pytaniem, to mając wątpliwości w interpretacji tego zjawiska (jak u Ciebie) pojechałbym na oględziny.

W określonych sytuacjach może być tam woda, ale.. trzeba znać konkretnie Twoje okno by to potwierdzić. Gdyby zadzwonił mój klient z takim pytaniem, to mając wątpliwości w interpretacji tego zjawiska (jak u Ciebie) pojechałbym na oględziny.

okna to veka libris plus z KNS

Patrząc od zewnątrz na okno wszystko jest OK prosto itd uszczelki dolegają

Edytowane przez okno123

Witam

Jak zerkniesz na każde okno posiada ono tz odwodnienia tj otwory przez które zostaje odprowadzona woda - tak ? więc prosty wniosek, że technologia produkcji dopuszcza dostanie się do wnętrza okna tejże wody - inaczej po co by każdy wykonywał odwodnienia ?

co innego jeżeli woda ta nie zostanie odprowadzona odwodnieniem a np przesączy się przez okno do środka pomieszczenia - to już raczej problem wymagający naprawy ale w Twoim przypadku chyba tak nie jest.

Pozdrawiam

Witam

Jak zerkniesz na każde okno posiada ono tz odwodnienia tj otwory przez które zostaje odprowadzona woda - tak ? więc prosty wniosek, że technologia produkcji dopuszcza dostanie się do wnętrza okna tejże wody - inaczej po co by każdy wykonywał odwodnienia ?

co innego jeżeli woda ta nie zostanie odprowadzona odwodnieniem a np przesączy się przez okno do środka pomieszczenia - to już raczej problem wymagający naprawy ale w Twoim przypadku chyba tak nie jest.

Pozdrawiam

Dzieki za odpowiedz. Po prostu myślałem ze woda dostaje sie tylko jak zapomnimy uchylone okno domknąć w czasie deszczu i wtedy woda naleci i rowkami wypłynie. Widocznie na zamkniętym jak deszcz zacina w okno tez woda sie trochę dostaje i rowkami ucieknie. Troche mnie to dziwiło bo okno wygląda na dobrze wprawione wypoziomowane i całkowicie sprawne dlatego zadałem to pytanie bo uszczelki dolegaja do okna bardzo dobrze.