okno123 03.06.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Z racji tego ze z okami plastikowymi nie miałem do czynienia pytam czy u Was jest podobnie. Podczas deszczu zbiera mi sie woda na ościeżnicy tam na dole w rowku, czasami nawet jest rozlana troch na całej szerokościościeżnicy(do domu jeszcze sie nie wlewała)Oglądając okno jest wszystko ok uszczelka niby przylega nie jest zagięta itp, a moze to normalne zjawisko bo szczerze mówiąc nie wiem jak tam ta woda sie dostaje Edytowane 3 Czerwca 2013 przez okno123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 04.06.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Takie zjawisko ma prawo występować. Woda ta jest odprowadzana przez specjalne odwodnienia na zewnątrz. Gdyby się przedostawała do wewnątrz to byłby wtedy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.06.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 W określonych sytuacjach może być tam woda, ale.. trzeba znać konkretnie Twoje okno by to potwierdzić. Gdyby zadzwonił mój klient z takim pytaniem, to mając wątpliwości w interpretacji tego zjawiska (jak u Ciebie) pojechałbym na oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okno123 04.06.2013 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 (edytowane) W określonych sytuacjach może być tam woda, ale.. trzeba znać konkretnie Twoje okno by to potwierdzić. Gdyby zadzwonił mój klient z takim pytaniem, to mając wątpliwości w interpretacji tego zjawiska (jak u Ciebie) pojechałbym na oględziny. okna to veka libris plus z KNS Patrząc od zewnątrz na okno wszystko jest OK prosto itd uszczelki dolegają Edytowane 4 Czerwca 2013 przez okno123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.06.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam Jak zerkniesz na każde okno posiada ono tz odwodnienia tj otwory przez które zostaje odprowadzona woda - tak ? więc prosty wniosek, że technologia produkcji dopuszcza dostanie się do wnętrza okna tejże wody - inaczej po co by każdy wykonywał odwodnienia ?co innego jeżeli woda ta nie zostanie odprowadzona odwodnieniem a np przesączy się przez okno do środka pomieszczenia - to już raczej problem wymagający naprawy ale w Twoim przypadku chyba tak nie jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okno123 04.06.2013 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam Jak zerkniesz na każde okno posiada ono tz odwodnienia tj otwory przez które zostaje odprowadzona woda - tak ? więc prosty wniosek, że technologia produkcji dopuszcza dostanie się do wnętrza okna tejże wody - inaczej po co by każdy wykonywał odwodnienia ? co innego jeżeli woda ta nie zostanie odprowadzona odwodnieniem a np przesączy się przez okno do środka pomieszczenia - to już raczej problem wymagający naprawy ale w Twoim przypadku chyba tak nie jest. Pozdrawiam Dzieki za odpowiedz. Po prostu myślałem ze woda dostaje sie tylko jak zapomnimy uchylone okno domknąć w czasie deszczu i wtedy woda naleci i rowkami wypłynie. Widocznie na zamkniętym jak deszcz zacina w okno tez woda sie trochę dostaje i rowkami ucieknie. Troche mnie to dziwiło bo okno wygląda na dobrze wprawione wypoziomowane i całkowicie sprawne dlatego zadałem to pytanie bo uszczelki dolegaja do okna bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts